Gemeente Schiedam


Minister De Graaf op werkbezoek in Schiedam

Maandag 24 januari jl. bracht minister De Graaf, van Grotestedenbeleid, een werkbezoek aan Schiedam. De minister werd door burgemeester en wethouders van Schiedam ontvangen in het gerestaureerde stadhuis. Na een korte rondleiding in het stadhuis werd door de minister en het college nader overleg gevoerd over een aantal belangrijke thema¿s van het Grotestedenbeleid zoals o.a. de slagvaardige en resultaatgerichte uitvoering van het Grotestedenbeleid en de betrokkenheid van de burgers hierbij.

Aansluitend werden door de minister twee projecten bezocht in het kader van het integratiebeleid. Het betrof de projecten Mi Kas Nobo en Jongeren aan Zet. Mi Kas Nobo (mijn nieuwe huis) biedt Antilliaanse jongeren zowel begeleiding bij het zelfstandig leren wonen als activiteiten gericht op scholing en het verkrijgen van werk. Een woning werd door de minister bezocht waarbij gesproken werd met enkele deelnemende jongeren.

Jongeren aan Zet is een mentoraatproject voor Marokkaanse, Turkse en Somalische risicojongeren. De minister sprak met projectmedewerkers, mentoren en jongeren.

Het werkbezoek werd om 15.45 afgesloten, met een persontmoeting waarbij behalve de minister ook wethouder Grotestedenbeleid mevr. Lepidis aanwezig was.