Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Cursus Politieke Participatie

Cursus Politieke Participatie

Stadsdeel organiseert gratis cursus Politieke Participatie

raadszaal Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer start voorjaar 2005 met de cursus Politieke Participatie. Dit is een gratis cursus voor bewoners van het stadsdeel die willen weten hoe de (stadsdeel)politiek werkt. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten in de avonduren en behandelt een groot aantal onderwerpen, die voornamelijk over de lokale politiek gaan.

De stadsdeelraad en het dagelijks bestuur willen de betrokkenheid van de bewoners bij het stadsdeelbeleid vergroten. De cursus Politieke Participatie geeft bewoners inzicht in de lokale politiek en laat de mogelijkheden zien om het stadsdeelbeleid te beïnvloeden. Dit kan bijvoorbeeld door deelname aan buurtbeheer, het ontwikkelen en uitvoeren van initiatieven in samenwerking met het stadsdeel of het kandidaat stellen voor de stadsdeelraad. De cursus gaat in op de werking van de stadsdeelpolitiek, de taken van een deelraadslid en het dualisme. Maar ook onderwerpen die dichter bij huis liggen zoals buurtbeheer en burgerinitiatieven komen aan bod. De stadsdeelraad hoopt dat dit initiatief de politieke ambities van de deelnemers aanwakkert.

In 2001 is de cursus Politieke Participatie ook gegeven. Enkele deelnemers van toen, zitten nu in de raad. Gerrit Jongeneelen, raadsvoorzitter: Ik roep iedereen op zich aan te melden voor de cursus. Bewoners kunnen door het volgen van deze training hun betrokkenheid bij hun buurt nog beter benutten. En wie weet ligt er daarna wel een politieke carrière in het verschiet. In 2006 gaan de bewoners van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer stemmen voor de stadsdeelraad en het zou prachtig zijn als enkele cursisten doorstomen naar de stadsdeelraad.

Praktische gegevens:


* organisatie: stadsdeel Oost/Watergraafsmeer ism Instituut voor Publiek en Politiek en leden van de stadsdeelraad
* aantal bijeenkomsten: 5

* tijdstip: in de avonduren (exacte tijdstip nog niet bekend)
* data: nog niet bekend

* aanmelden voor 15 februari bij
raadsgriffie@oost-wgm.amsterdam.nl of per post: stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, postbus 94801, 1090 GV Amsterdam.

(c) Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - 25 januari 2005