Gemeente Utrecht

Azotod-vrijwilligers krijgen huiskamer

De Azotod-vrijwilligers krijgen hun huiskamer terug. De ontmoetingsplek wordt in ere hersteld door de voormalige bar om te bouwen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De kosten van de tijdelijke verbouw bedragen ongeveer ¬ 80.000. Dit bedrag wordt gedekt uit de verzekering bijzondere kosten, uitgaven die na de brand nodig zijn voor voorzieningen om activiteiten tijdelijk te laten plaatsvinden.

Met deze tijdelijke voorziening wil het het college de periode overbruggen tot aan de oplevering van het nieuwe Cultuurcentrum Leidsche Rijn. Hiermee komt het college tegemoet aan de uitdrukkelijke wens en behoefte van de vrijwilligers. Het werk van de vrijwilligers van Azotod vervult een belangrijke functie in de wijk die in de ogen van het college niet onderbroken mag worden. De huiskamer zal worden geëxploiteerd door de inmiddels opgerichte Stichting Azotod. Deze stichting, waarin ook de vrijwilligers zijn vertegenwoordigd, heeft een activiteitenprogramma voor 2005 ingediend.

Binnenkort starten de werkzaamheden voor de verbouwing tot tijdelijke huiskamer. De vrijwilligers van Azotod worden hierbij betrokken.