Provincie Overijssel

Ruim 3500 woningen extra snel gebouwd

Gemeenten, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars hebben met hulp van de provincie en het ministerie van VROM de plannen voor in totaal 3500 woningen versneld. Dat maakte Gedeputeerde Rietkerk namens de stuurgroep stimulering woningbouwproductie vandaag bekend tijdens een nieuwjaarsreceptie op het provinciehuis in Zwolle.

Het project Stimulering Woningbouwproductie is een samenwerking tussen het ministerie van VROM, provincie Overijssel, gemeenten, corporaties en bouwondernemers. Doel is het 'aanjagen' van woningbouwprojecten in de provincie.

Door deze steun zijn knelpunten (zoals financiering van bodemsanering, slechte samenwerking tussen partijen en moeizaam lopende procedures) in woningbouwplannen opgelost en procedures versneld van meer dan tien projecten met in totaal ruim 3500 woningen. Het gaat zowel om uitbreiding van wijken als herstructurering van woongebieden.

Flink tekort

Tijdens de nieuwjaarsreceptie maakte Rietkerk bekend dat de partijen natuurlijk doorgaan met het project, want er is nog altijd een flink tekort aan woningen in Overijssel. Hij gaf ook een toelichting op andere activiteiten van de provincie op het gebeid van wonen en ruimtelijke ordening. Zo wil de provincie zich nadrukkelijker richten op behoud en versterking van de ruimtelijke kwaliteit. Ook wil de provincie zich in de toekomst meer richten op het meehelpen ontwikkelen van ruimtelijke plannen en staat de uitvoering van plannen centraal.

Voor het versnellen van de woningbouwproductie, het geven van uitvoering aan plannen, maar ook voor kwalitatief goede resultaten is samenwerking tussen partijen de belangrijkste voorwaarde volgens Rietkerk. Onder het motto 'Overijssel ontdooit' zullen gemeenten, provincie en VROM het komende jaar werken aan een efficiëntere samenwerking.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2005 Provincie Overijssel