Ingezonden persbericht


Cordys neemt activiteiten Xebic over

Putten, 25 januari 2005 - Cordys heeft een overeenkomst getekend met Xebic in Ede om een deel van het Xebic-team en zijn activiteiten over te nemen. Xebic ontwikkelt objectgeoriënteerde softwaresystemen die op basis van business process-modellen automatisch softwareapplicaties genereren. Cordys wil de kennis en kunde van de professionals van Xebic inzetten om zijn Business Collaboration Platform verder te versterken.

Xebic is tot stand gekomen als een spin-off van het voormalige Baan Research en is sinds december 2003 een zelfstandige onderneming.

Zowel Cordys als Xebic beschouwt de overname als een versterking. Cordys haalt met de mensen van Xebic een ervaren team van denkers en ontwikkelaars in huis, wiens concepten, denkkracht en werkwijzen goed aansluiten bij die van Cordys. Voor Xebic is de overname een prima weg om het opgebouwde gedachtegoed op het gebied van model-driven architectures binnen de context van een grote internationale onderneming in de markt te laten doorbreken.

Naar verwachting wordt de overeenkomst medio februari 2005 formeel bekrachtigd. Bij Xebic werken ruim tien mensen die zullen worden opgenomen in de Cordys-organisatie.

# # #

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf. De internetgerelateerde technologie van Cordys verbetert de samenwerking tussen mensen, systemen en organisaties. Dat maakt het voor bedrijven makkelijker en goedkoper om in te spelen op de behoeften van hun klanten. De kracht van de oplossingen is dat bedrijven daarvoor hun bestaande systemen niet hoeven te vervangen en dus langer kunnen profiteren van de investeringen die ze gedaan hebben. Cordys maakt bestaande systemen toekomstbestendig tegen een acceptabele prijs en in het tempo van de klant zelf. Naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, heeft het bedrijf kantoren in andere landen van Europa en in China, India en de Verenigde Staten.