FNV

Beslaglegging op Tatung in Wychen voor loonvordering leden

FNV Bondgenoten heeft dinsdag beslag laten leggen op de bedrijfsgebouwen van Tatung Netherlands in Wychen. De bond wil hiermee middelen veilig stellen voor een vordering van achterstallig loon van een grote groep (ex-)werknemers.
"We hebben het afgelopen jaar veelvuldig met Tatung gebakkeleid, maar zonder enig resultaat", zegt Jan Verhoeven, bestuurder bij FNV Bondgenoten. De toestemming voor de beslaglegging die de Rechtbank van Arnhem maandag verstrekte, gaf eindelijk uitsluitsel.

Het achterstallig loon komt voort uit een in de cao Metalektro van 2003 geregelde toeslag. Die toeslag - bestemd voor de lagere functiegroepen - vormde compensatie voor het werken onder zware arbeidsomstandigheden. Tatung heeft dat onderdeel van de cao echter nooit nageleefd en het daardoor ontstane achterstallig loon bedraagt inmiddels 60 duizend euro.

Tatung Netherlands bouwt op multinationaal niveau computers en tv-schermen. Het bedrijf is bezig zijn activiteiten in Nederland, het bouwen van tv-schermen, te verplaatsen naar Oost-Europa. Tot voor kort waren bij de vestiging in Wychen nog 150 werknemers werkzaam. De bond gaat de loonvordering indienen bij de rechter.