Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Aangifte grondwaterheffing via internet

De provincie Noord-Brabant opent een internetpagina waarop de vergunninghouders met een beregeningsvergunning aangifte kunnen doen van de hoeveelheid onttrokken grondwater.
Hiermee zet de provincie een belangrijke stap om digitale dienstverlening aan haar klanten te verbeteren.

Vanaf januari 2005 kunnen Brabantse houders van een beregeningsvergunning op eenvoudige wijze, via internet, aangifte doen van hun onttrokken hoeveelheid grondwater. De internetpagina http:\\dago.brabant.nl maakt het voor de vergunninghouder mogelijk om door middel van een unieke toegangscode een aangifteformulier in te vullen. De toegangscode staat in de brief die de provincie begin febru ariaanallevergunninghouderszalversturen.

Bij het invullen van het aangifteformulier worden de bij de provincie bekende gegevens aan de invuller getoond. Eventueel kan hierop een wijziging worden doorgegeven. De juiste verwerking wordt per omgaande elektronisch bevestigd.
Meteen inzicht in de kosten en een ontvangstbevestiging via e-mail maken het systeem compleet.

Houders van een beregeningsvergunning moeten opgave doen van de hoeveelheid onttrokken grondwater om aan de registratieplicht te voldoen. De provincie berekent vervolgens over de opgegeven hoeveelheid het te betalen bedrag van de grondwaterheffing. De opbrengst van de heffing wordt gebruikt voor onderzoek dat nodig is voor een goed grondwaterbeheer.