Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 25 januari 2005

Man trekt bankbiljet uit handen betalende klant

BREDA- Een 19 jarige Bredase werd gistermiddag totaal verast toen een onbekende man aan de kassa van een groot winkelbedrijf in de Ginnekenstraat in Breda het bankbiljet uit handen trok waarmee ze wilde gaan betalen. De vrouw wilde het bankbiljet van 20 euro overhandigen aan de caissière toen een klant, die achter haar stond, het bankbiljet uit haar handen griste en ermee vandoor ging. De vrouw rende de man nog achterna maar raakte hem tussen het winkelende publiek uit het oog.

Computers gestolen bij woninginbraken

BREDA- Bij een woninginbraak in de Achterom en de Middellaan hebben de inbrekers een laptop, DVDs en een DVD-speler buitgemaakt. Bij de ene inbraak brak de dader de cilinder af van het slot, terwijl bij de andere inbraak een raam werd geforceerd.

In Etten-Leur werd bij een inbraak in een bedrijf aan het Van Bergenplein een systeemkast van een computer gestolen. Hier forceerde de dader een toegangsdeur.

Twee inwoners Zevenbergen aangehouden voor valse bommelding

ZEVENBERGEN- De politie heeft vanmorgen twee inwoners uit Zevenbergen van 34 en 35 jaar aangehouden, die worden verdacht van het doen van een valse bommelding. Op 10 december 2004, rond 10.30 uur was bij een bedrijf waar chemische stoffen zijn opgeslagen een telefoontje binnen dat in een van de loodsen een bom lag. De bom zou binnen afzienbare tijd afgaan. Het bedrijf had uit voorzorg de loods ontruimd en het personeel opgevangen in de bedrijfskantine elders op het terrein. Bomverkenners van de politie vonden echter geen projectiel en na enkele uren kon de loods weer worden vrijgegeven. Politie onderzoek leidde vanmorgen tot de aanhouding van twee inwoners uit Zevenbergen. Een van de verdachten is een voormalig ontslagen werknemer van het bedrijf.

Verkeersongeval met letsel

PRINSENBEEK- Een 17-jarige inwoner van Zevenbergen is dinsdagmorgen bij een verkeersongeval aan de Strijpenseweg gewond geraakt. De jongen fietste rond 07:30 uur op het fietspad toen uit tegenover gestelde richting een strooiwagen aan kwam rijden. De 57-jarige bestuurder, die bezig was met gladheidbestrijding, probeerde de aandacht van de fietser nog te trekken, maar kon niet voorkomen dat deze frontaal op het wagentje inreed. Het slachtoffer is met een gebroken bovenbeen overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal uit bedrijf

BREDA-Bij een kledingzaak aan de Ridderstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een inbraak gepleegd. De dader(s) is binnengekomen na het verbreken van een deur aan de achterzijde van de winkel. Uit de winkel werd een collectie kleding buitgemaakt. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren. De politie is gestart met een buurtonderzoek.

Zoon van automobilist slaat politieagent bloedneus en dikke lip

BREDA- Vanmorgen rond 11.45 uur is het in de Veemarktstraat tot een handgemeen gekomen toen een politieagent de bestuurder van een personenauto Mercedes Benz aansprak, die in het voetgangersdomein reed tijdens de gesloten verklaring. De 69 jarige Bredase bestuurder, en eigenaar van een horecazaak, liet de auto voor zijn zaak staan en wilde ondanks aanroepen van de politie gewoon doorlopen. Toen de politieagent de man juist voor zijn zaak vastpakte probeerde de man zich los te rukken. Toen de agent hem vervolgens met een armklem om de nek vastpakte kwam er een man uit de zaak naar buiten gelopen, die later de 45 jarige zoon bleek te zijn van de bestuurder. Die mengde zich in het geschil en sloeg de agent met gebalde vuist op zijn neus, die onmiddellijk hevig begon te bloeden. Even nadien kwam een tweede zoon en een dochter van de man erbij, die zich ook met de zaak begonnen te bemoeien en de politie te beledigen. Uiteindelijk werd zowel de eigenaar van de auto, evenals zijn twee zoons en dochter aangehouden. De agent moest naar het ziekenhuis om zich voor zijn bloedneus te laten behandelen. De 45 jarige zoon die de politieagent heeft geslagen is in verzekering gesteld. Tegen de andere verdachten is proces-verbaal opgemaakt ter zake verzet tegen de politie of belediging.

Auteur: Henk Snepvangers