Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (25/01)

TILBURG, 25 januari 2005

Vrouw na ruzie met buurtbewoonster aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.30 uur op de Alpenweide een 51-jarige Tilburgse aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 54-jarige buurtgenote.

Volgens het slachtoffer werd zij gisteravond door de verdachte mishandeld toen zij haar auto voor de woning parkeerde. De verdachte krabde in haar gezicht en trok de hals van haar trui kapot. Beide dames, achterbuurvrouwen van elkaar, hebben al langer ruzie. Volgens de verdachte bemoeit haar buurvrouw zich met zaken die haar niet aangaan. Zij verklaarde dat de andere partij was begonnen en haar eerst had geslagen. De politie heeft een aangifte opgenomen en een verklaring van de verdachte. De wijkagent wordt ingeschakeld voor het vervolgtraject in deze zaak.

Verwarde man aangehouden na bedreiging

TILBURG: De politie heeft vanmiddag omstreeks 12.35 uur nabij de Heuvelpoort een 35-jarige Tilburger aangehouden nadat hij met een steekvoorwerp een medewerker van een bedrijf in de Heuvelpoort had bedreigd. De verdachte werd door een getuige gevolgd, op aanwijzing van deze getuige konden agenten de verdachte nabij een pinapparaat net buiten de Heuvelpoort aanhouden. Hij bleek erg in de war te zijn. Hij is door de Crisisdienst beoordeeld waarna hij door de GGD is overgebracht naar een instelling.

Politie helpt hoestende zwerver aan slaapplaats

TILBURG: De politie heeft vannacht rond 01.00 uur bemiddeld om voor een 53-jarige zwerver een tijdelijke slaapplaats te creëren. De dakloze sliep op de Griegstraat in de buitenlucht, maar veroorzaakte door zijn gehoest nogal wat overlast. In het verleden sliep de man in het portaal van een flat, hij was daar echter verwijderd en mocht er niet meer binnen. Vanwege de gemelde overlast gecombineerd met de vrieskou en de toestand van de man heeft de politie bemiddeld bij het vinden van een extra slaapplaats. Een instelling (Traverse) aan de Gasthuisring was bereid de man op te vangen.

Dief steelt After Sun

TILBURG: Vannacht is tussen 05.00 en 05.15 uur ingebroken bij een drogisterij aan het Buurmalsenplein. De dief heeft met een breekijzer de achterdeur van het magazijn opengebroken. Van een stelling zijn flacons After Sun meegenomen. Bij een vorige soortgelijke inbraak op 13 december 2004 werden computers gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Kinderen delen nepbekeuringen uit

HILVARENBEEK: Scholieren van basisschool de Driehoek aan de Koestraat hebben vanmorgen circa 12 bekeuringen uitgedeeld aan ouders die verkeerd geparkeerd stonden. Met de ludieke actie vroegen de kinderen aandacht voor de parkeerproblematiek rondom hun school.

Politie controleert op snelheid en verlichting

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de Piustraat met de lasergun een snelheids- en verlichtingscontrole gehouden. Er werden 26 bekeuringen uitgedeeld.

De snelheid werd gecontroleerd van het verkeer dat vanaf de Broekhovenseweg kwam. De snelheid van 185 voertuigen werd gemeten. Daarvan waren er 5 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 67 kilometer per uur.

Ook zijn 20 fietsers bekeurd die zonder voor of / en achterlicht reden. Verder is een bromfietser op de bon geslingerd die geen helm droeg.

Auteur: Willem van Hooijdonk