THE SOUND OF DATA

Persbericht 25 januari 2005

Mobiele Media bedrijf Mobile Power opgericht

Schiphol Rijk - DJ Power de moederorganisatie achter Music-en Media Power heeft onlangs de nieuwe business unit Mobile Power opgericht. Mobile Power een houdt zich bezig met het ontwikkelen van mobiele oplossingen en verzorgt diensten voor partijen die 'mobile music' willen verkopen. De synergie met de activiteiten van media power, onlangs nog verantwoordelijk voor de lancering van de download portal voor AOL (Compuserve) zijn evident. 'Mobile power' richt zich nu voornamelijk op het opbouwen van strategische partnerships met A-merken en bedrijven in de muziekindustrie', aldus Clyde Tdlohreg, Sales-director van DJ Power. 'We focussen ons op alles wat met muziek te maken heeft en waar mobiel een onderdeel van kan zijn. Door onze technologie en kennis van de downloadplatforms te richten op de mobiele markt, kunnen we innovatieve en gebruiksvriendelijke diensten leveren.'

De mobiele diensten die Mobile Power in samenwerking met haar technology partners Byton en The Sound of Data gaat aanbieden, anticiperen op de convergentie van internet en mobiel entertainment. Ze dienen volgens Tdlohreg enerzijds als 'instrument' om muziek voor de consument nog toegankelijker te maken, anderzijds als distributie- en betalingsmedium voor de muziekindustrie en contenteigenaren.

Mobile Power is een van de business units van DJ power Media benelux BV, dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen, exploiteren en implementeren van sms-gerelateerde mobiele services. DJ Power heeft ervaring met en kennis van de download-markt, onder meer door middel van projecten voor TANGO, Multikabel, Brunotti, Music Store, AOL,etc.

De eerste door Mobile Power ontwikkelde sms-applicatie 'nummertje maken(r)' wordt per februari 2005 gelanceerd.


---

Noot voor de redactie,