Rechtbank Breda


Nieuwe expositie

In januari en februari exposeren Argentina Zamora en Michel van Zinnicq Bergmann in de publieke ruimte van de rechtbank. Beide kunstenaars wonen in België. Ze schilderen in een stijl die onderling sterk verschilt.

De Argentijnse kunstenares Argentina Zamora, (Buenos Aires, 1949) werd opgeleid aan de National School of Fine Arts "Manuel Belgrano" in Buenos Aires, waar ze werd begeleid door grote Argentijnse kunstenaars.
Haar werk komt tot stand in het spanningsveld van Pre-Columbiaanse reminiscenties en Europese cultuur. Dit maakt haar stijl zeer persoonlijk, het perspectief veelzijdig, de figuren gebroken, de kleuren eclatant, als de zon van Zuid-Amerika.
Sinds 1973 heeft ze frequent geëxposeerd in talloze musea en galerieën, in Argentinië, Columbia, U.S.A. en in heel Europa. E-mail: tereargenzamora@hotmail.com
Tel: 0032495431563

Michel van Zinnicq Bergmann (Vught, 1954) schildert sinds 1975. Wat begon als hobby tijdens zijn studie, groeide uit tot een grote passie. Sinds 1995 heeft hij al zijn andere activiteiten aan de kant gezet om zich volledig aan het schilderen te wijden.
Hij is autodidact en weigert bewust elke vorm van onderwijs. Hij gaat af op zijn intuïtie en zijn gevoel voor kleur en vorm. "Mijn schilderijen komen tot stand in een lange, intuïtieve zoektocht, die een dialoog tussen het doek, de materie en mij is, waarbij op den duur het schilderij zelf de weg wijst en zichzelf dus schildert; ik ben slechts uitvoerder."
Sinds 1999 exposeert hij in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.
E-mail: info@mvzb.be Website: www.mvzb.be
Tel: 003232323609