Provincie Flevoland




Europees geld voor opleidingsproject Van Dijk Food Products Zeewolde

Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft besloten een Europese bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het project Opleidingstraject Van Dijk Food Products. Het gaat om een bijdrage van maximaal 167.855 euro. Het project kost in totaal 335.709 euro.

Vettenproducent Van Dijk Food Products uit Zeewolde heeft besloten 50 laag- tot niet geschoolde werknemers op te leiden tot een technologisch hoger niveau. Van Dijk Food Products heeft een aantal reorganisaties achter de rug en heeft tot op heden weinig aan opleiding van het personeel gedaan. Door de strengere eisen die de wetgever stelt aan werknemers die actief zijn bij de productie van levensmiddelen, moet het bedrijf een inhaalslag maken voor het scholen van werknemers. Voor de 50 werknemers heeft dit project als voordeel dat ze een sterkere positie op de arbeidsmarkt krijgen.

Het project wordt uitgevoerd door de Stichting Opleidingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en bestaat uit 21 opleidingen die variëren van een opleiding Managementvaardigheden tot een opleiding Basiscursus Heftruckchauffeur. Het project begint op 1 september 2004 en loopt tot en met 31 augustus 2006.