Provincie Flevoland





Met hulp van een Europese subsidie richt de Stichting MagTech Flevoland een kenniscentrum in voor magnesiumspuitgieten. Het gaat om een subsidie van maximaal 166.633 euro.

De Stichting MagTech Flevoland heeft een licentie gekocht voor magnesiumspuitgieten, ook wel thixomoulding genoemd. Deze in Europa nog weinig toegepaste techniek maakt het mogelijk om gecompliceerde metalen producten in een enkelvoudige bewerking te fabriceren. Door bijvoorbeeld aluminium te vervangen door magnesium wordt een besparing in gewicht en afvalstromen bij de productie bereikt. Wereldwijd staan de prijzen van staal en aluminium onder druk, terwijl de prijs van magnesium juist daalt.

Het kenniscentrum MagTech Flevoland verzamelt kennis over het procédé en bestudeert de toepassingsmogelijkheden van deze techniek voor nieuwe producten en processen. Bovendien wordt met een pilotproduct een directe toepassing gemaakt voor een bestaand product, namelijk een fiets.

De stichting die het kenniscentrum opzet, bestaat uit enkele Flevolandse initiatiefnemers, te weten Artiplast ui t Lelystad, Flevobike uit Dronten en de heer D. Vujanovic uit Almere. Zij worden ondersteund door het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium in Noordoostpolder en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland.

Voor meer informatie over het Europese Programma of over het project kunt u bellen met Hedwig Boerrigter van Programma Management Europa, telefoon 0320 - 265 485.