Gemeente Schiedam


Jongerenvoorziening Schiedam-Noord voorlopig op Kethelvaart

In het voorjaar van 2005 zal in Schiedam-Noord een voorlopige jongerenvoorziening worden geopend. In het noordelijke deel van Schiedam woont een groot deel van de Schiedamse jeugd. Het aantal voorzieningen voor jongeren in dit gedeelte van de stad staat daar echter niet mee in verhouding. De gemeente wil hier iets aan doen en zoekt dan ook al geruime tijd naar mogelijkheden hiervoor. Het vinden van geschikte locaties voor een permanente nieuwe accommodatie voor jongeren is echter geen eenvoudige opgave. De gemeente blijft daar uiteraard naar op zoek, maar wil niet langer wachten. Daarom is uitgekeken naar een tijdelijke oplossing.

Deze oplossing is gevonden in een bedrijfspand op het industrieterrein Kethelvaart. Het pand is goed bereikbaar en het grenst niet direct aan woningen, maar ligt op enige afstand. Ook heeft het gebouw voldoende vloeroppervlak om als jongerenvoorziening gebruikt te kunnen worden. Het is de bedoeling dat het pand vanaf 1 februari voor bepaalde tijd door de Stichting Welzijn Schiedam zal worden gehuurd en als jongerenaccommodatie wordt geëxploiteerd. Daarvoor zal ook extra personeel worden ingezet: zowel een jongerenwerker als een beheerder zal parttime aangetrokken worden. Gedurende openingstijden zal dus altijd begeleiding aanwezig zijn. Daarnaast wordt ondersteuning geboden door het nu reeds actieve ambulante en reguliere jongerenwerk van Schiedam-Noord.

Op twee middagen per week (maandag en donderdag van 16.00 ¿ 18.00 uur) zal het pand open zijn voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar. Op twee avonden per week (maandag en donderdag van 19.00 tot 22.00 uur) is het pand open voor jongeren van 16 tot en met 23 jaar.

De activiteiten die georganiseerd zullen worden zijn zeer divers. Tijdens de inloop kunnen de jongeren bijvoorbeeld tafelvoetballen, badmintonnen, darts spelen, tafeltennissen, biljarten en kaarten. Ook wordt er huiswerk gemaakt en worden er cursussen gegeven op het gebied van theater, toneel en beweging. Op 25 januari 2005 om 19.00 uur organiseert de SWS een informatieavond in wijkcentrum De Blauwe Brug. De directeur en jongerenwerkers zijn dan aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. F. de Clerq van de afdeling Welzijn via telefoonnummer 010 ¿ 246 5614.