Gemeente Schiedam


De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

In het kader van de Nationale Voorleesdagen krijgen tot 27 januari 2005 de allerjongsten extra aandacht in de bibliotheek.

Doel van De Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt ze heel veel plezier! Zo worden kleintjes grote lezers.

Om te stimuleren dat ouders hun baby, dreumes, peuter of kleuter lid maken van de bibliotheek ontvangen zij bij het inschrijven van hun kind in deze periode een cadeautje (zolang de voorraad strekt): een vingerpopje van het beertje Olivier.

Olivier is de hoofdpersoon uit het boek Wat nu Olivier? Dit boek is Prentenboek van het Jaar geworden. Het gaat over een beertje dat verdwaalt, maar weer veilig thuiskomt. Dat komt vooral omdat hij zich niet van de wijs laat brengen. Daarom is dit boek een prachtig voorbeeld van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Peuters die meeleven met Olivier zullen voelen dat ze zelf ook tot heel wat in staat zijn.

Peuters van Peuterspeelzaal Pippeloentje komen deze week samen met hun ouders naar de bibliotheek. Zij krijgen een programma aangeboden waarbij Olivier centraal staat.

Bovendien wordt dit prentenboek en nog veel meer prachtige voorleesboeken deze dagen in de bibliotheek extra onder de aandacht gebracht.

Bibliotheek Stadserf, Stadserf 1

Bibliotheek Noord, Bachplein 589

ServicePlusPunt Leliestraat, Leliestraat 10