Dienstenbond CNV

Archief

UWV - verbijstert met voorstellen nieuw Sociaal Plan 25-01-2005

Op 19 januari 2005 zijn de onderhandelingen over een nieuw Sociaal Plan voor UWV gestart. In eerste instantie leken de standpunten niet ver uiteen te liggen, maar wij zijn geschrokken over plannen voor de uitwerking van deze standpunten. We liggen mijlenver uit elkaar.

De CNV Dienstenbond en UWV zijn het over het volgende wel eens:
* het komende Sociaal Plan moet zijn gericht op externe mobiliteit. Het is volgens de CNV Dienstenbond niet reëel te verwachten dat medewerkers na boventalligheid intern herplaatst kunnen worden;
* het Sociaal Plan moet zoveel mogelijk gericht zijn op het voorkomen van gedwongen werkloosheid;

* snel vertrek na boventalligheid moet beloond worden;
* boventallige medewerkers hebben recht op goede outplacement faciliteiten;

* we willen duidelijke en objectieve regels voor het bepalen van de boventalligheid;

Wij zijn geschrokken van de volgende voorstellen:
* de zoektermijnen na boventalligheid worden gedifferentieerd gekoppeld aan het aantal dienstjaren;

* per twee dienstjaren gaat er een maand zoektermijn gelden met een maximum van 15 maanden;

* de aanzegtermijn voor boventalligheid (nu drie maanden) komt te vervallen;

* de opzegtermijn wordt verkort tot 1 maand;
* alle bovenschaligheid moet onderwerp van discussie worden;

De CNV Dienstenbond zit op een totaal andere lijn:
* wij kunnen prima leven met de huidige zoektermijnen en zullen waar nodig inzetten op verlenging van deze termijnen;
* het moet mogelijk zijn om groepen met een moeilijke arbeidsmarktpositie buiten de boventalligheid te laten;
* wij willen door de inzet van de zoektermijnen gedwongen ontslagen voorkomen;

* wij willen een vertrekregeling van 100% van de resterende zoektermijn;

* de huidige ouderenregeling moet uitgebreid worden met een remplaçantenmogelijkheid en worden opgenomen in het Sociaal Plan;
* CNV Dienstenbond ziet geen mogelijkheden om de bestaande salarisgaranties te bespreken. Bij aanvaarden van een lagere functie moet een salarisgarantie mogelijk zijn.
* De CNV Dienstenbond is alleen dan een voorstander van de Cohortensystematiek wanneer er voor oudere werknemers extra beschermende maatregelen worden afgesproken.

Uiteraard willen wij over een aantal andere zaken, zoals verhuiskosten regelingen
ook nadere afspraken maken;

Wanneer wij goede afspraken kunnen maken zijn wij geen tegenstander van een ingangsdatum van het Sociaal Plan per 1 april 2005. Als de werkgever feitelijk denkt met ons een slechter Sociaal Plan af te kunnen spreken vinden zij in ons geen overlegpartner.

KANS
Een Sociaal Plan is bedoeld voor opvang van de gevolgen van een reorganisatie. Bij UWV zal uiteindelijk meer dan de helft van het personeel zijn of haar baan verliezen. Het is dan het verstandigst om als individuele werknemer de reorganisatie voor te zijn. Om u te ondersteunen in uw loopbaan biedt de CNV Dienstenbond aan haar leden loopbaanadvies via ons bureau KANS. Kijk hiervoor op www.adviesbureaukans.nl bellen kan ook op (023)5629377.

Ouderenregeling:
Op 23 december 2004 legden wij u de ouderenregeling voor UWV voor. De reacties over deze regeling waren overweldigend van zeer positief tot zeer negatief. Toch heeft een overgrote meerderheid van de medewerkers ingestemd met de regeling. Daarom heeft de CNV Dienstenbond de regeling ondertekend.

De meeste leden gaven terecht aan dat de regeling het boventalligheidsprobleem van UWV niet oplost. Dat komt omdat er in de regeling de remplaçantenmogelijkheid ontbreekt. Wij hebben over dit manco meerdere malen met UWV gesproken en men geeft daar aan dat de ouderenregeling wat hen betreft ook niet als oplossing van de boventalligheid is bedoeld. Wat ons betreft dus wel en vandaar dat wij de remplaçantenregeling bij het overleg over het UWV Sociaal Plan op de agenda zetten.

OAT:
Op de ledenbijeenkomst op 19 januari 2005 hebben de leden van de diverse bonden ingestemd met de voorwaarden van overgang naar het ABP. Van de CNV Dienstenbond waren geen leden aanwezig omdat de CNV Dienstenbond geen van oudsher geen USZO leden organiseert. Die zijn hoofdzakelijk bij CNV Publieke Zaak lid.

Een goed Sociaal Plan komt er niet zomaar. Daarvoor is een goede en stevige positie van de CNV Dienstenbond een vereiste. Overtuig daarom uw niet-georganiseerde collega van het nut van het lidmaatschap en maak hem of haar lid. Vragen en opmerkingen vernemen wij graag, zeker in tijden van reorganisatie. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl