Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 25 januari 2005

(

Noordwijkerhout Honden overlijden na het uitlaten
Twee honden zijn overleden en twee ziek geworden nadat de dieren maandagmiddag 24 januari waren uitgelaten op het Bavo-terrein in de omgeving van de Engelse tuin en nabij de kinderboerderij. De politie kreeg twee meldingen van hondenbezitters uit Noordwijkerhout. Het is niet bekend waardoor de honden ziek werden en er twee overleden. De politie heeft het veld en de omgeving onderzocht. Er is niets gevonden wat de oorzaak zou kunnen zijn van het ziek worden en overlijden van de dieren. Hondenbezitters wordt aangeraden het gebied voorlopig te mijden. De gemeente heeft het veld met hekken en borden afgezet. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hazerswoude-Rijndijk Vernielingen (vervolg)
Het onderzoek door de politie naar de vernielingen die in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 januari werden gepleegd aan de Frederik van Eedenplein en de Rijndijk is nog in volle gang. Enkele getuigen hebben zich al gemeld in deze zaak. De politie komt nog graag in contact met een man gekleed in vermoedelijk een blauw/wit nylon jack. Uit het onderzoek komt naar voren dat hij naar alle waarschijnlijkheid getuige is geweest van de vernielingen en daarmee belangrijke informatie voor het onderzoek kan hebben. De man droeg een zaklantaarn. De man wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Leiderdorp, criminaliteitszaken, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief). Ook andere getuigen blijven welkom.


Alphen aan den Rijn Politie onderzoekt zedendelict

Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in naar een zedendelict. Een 9-jarige meisje heeft tegenover de politie verklaard dat zij maandag 24 januari tussen 12.00 en 13.00 uur onder bedreiging met een jongeman moest meefietsen. Het tweetal fietste vanaf de Da Costastraat, via de verkeerslichten op de kruising Oranje Nassausingel/De Bijlen, naar de Zegersloot. Daar moest zij seksuele handelingen verrichten. De jongen is er daarna vandoor gegaan. Getuigen die de twee hebben zien fietsen worden verzocht contact op te nemen met de de plaatselijke politie, telefoonnummer 0900- 8844. De politie houdt zich op dit moment bezig met een buurt- en een passantenonderzoek.

Bodegraven Verdachten van inbraak aangehouden
De politie hield dinsdag 25 januari rond 05.30 uur op de Kapberg twee mannen aan. De twee van 31 en 19-jaar en afkomstig uit Barcelona en Caen werden er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan De Deel. Er werden autosleutels en er is een zwarte rugzak uit de woning gestolen. De bewoner die door het gestommel wakker werd betrapte het tweetal. Ze gingen er als een haas vandoor. Niet voor lang. De twee liepen regelrecht in de armen van de agenten die via 112 gebeld waren. Het tweetal is ingesloten. De politie onderzoekt ook of het tweetal verantwoordelijk is voor meerdere woninginbraken die nacht. Uit een woning aan het Zomerhuis werden bankpassen gestolen. Verder was er geprobeerd in te breken in een woning aan het Koetshuis en de Ambachtshof. Bij deze laatste woning moesten de inbrekers vermoedelijk halsoverkop vertrekken toen de bewoners thuiskwamen. De werkwijze om bij de woningen in te breken kwam in alle gevallen overeen.

Gouda Met gestolen auto te water
Een 20-jarige man uit Frankrijk, raakte dinsdag 25 januari rond 03.00 uur met een auto te water langs de Achterwillenseweg. De politie wilde op de Graaf Florisweg twee achter elkaar rijdende auto's controleren. De achterste auto negeerde de stoptekens en ging er vandoor. De politie zette de achtervolging in. Mogelijk door de gladheid raakte de vluchtende auto van de weg. Als snel bleek dat de auto door de Franse autoriteiten als gestolen gesignaleerd stond. De man werd dan ook aangehouden als verdachte van diefstal of heling. Op de Zwarteweg, op 500 meter afstand van de plaats waar de auto te water was geraakt werden 15 minuten later nog twee mannen uit Frankrijk aangehouden. De twee van 24 en 22-jaar waren erg belangstellend en hadden verder geen verklaring voor hun aanwezigheid daar. Gelijktijdig werd op het Halewijnplein een auto met Franse kentekenplaten aangetroffen. Het vermoeden was dat deze mannen in de tweede auto zaten die de politie op de Graaf Florisweg wilde controleren. Beide mannen zijn daarop ook aangehouden. De verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


--------------------------------------- einde middagberichten --------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --