2e persbericht van dinsdag 25 januari 2005

Eindhoven 25-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij in woning

In een woning aan de Snelliushof trof de politie dinsdagochtend een hennepkwekerij aan. De bewoners van het pand waren op dat moment niet aanwezig. In twee slaapkamers op de bovenste verdieping bevonden zich twee kweekruimtes. De 150 henneplanten, vier kweekbakken, 14 lampen en ander kweekmateriaal zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie is op zoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole op de Leenderweg en de Hoogstraat zijn tien bekeuringen uitgedeeld. Het ging om boetes voor niet handsfree bellen (4), door rood rijden (2), te hard rijden (2), zonder helm (1) en gordel (1) rijden.

Asten: 55 computers gestolen uit vrachtwagen

In de nacht van maandag op dinsdag zijn 55 dozen met homecomputers gestolen uit een vrachtwagen die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de A67 onder Asten. De vrachtwagenchauffeur die in de cabine lag te slapen heeft van de diefstal niets gemerkt. Het dekzeil van de vrachtwagen was op diverse plaatsen stukgesneden.

Best: Verdachte van oplichting aangehouden

In een woning in Best is maandag rond 7.15 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van internetoplichting. De man zou via een vraag- en aanbod site mobiele telefoons, cameras en MP3-spelers hebben aangeboden. De afnemer moest het product eerst betalen. Echter de gekochte spullen werden nooit opgestuurd. De politie in Best ontving negen aangiften uit het hele land, waaronder uit Texel, Amsterdam, Eindhoven, Middelburg en Drachten. De oplichtingen vonden plaats in oktober en november van het afgelopen jaar. In totaal werden de slachtoffers voor 1.300 euro opgelicht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Geldrop: Diefstal computer uit bedrijfspand

In een bedrijfspand aan De Bleekvelden is tussen maandag 18.30 uur en dinsdag 7.45 uur ingebroken. Ontvreemd is een computer met een TFT-beeldscherm, toetsenbord en muis. Om binnen te komen is de toegangsdeur aan de voorzijde van het pand opengebroken.

Someren: Verdachte biedt gestolen fiets te koop aan

In zijn woning in Someren is dinsdag rond 14.15 uur een 15-jarige jongen aangehouden. De verdachte had eerder die middag een fiets te koop aangeboden bij een fietshandelaar in Someren. De fietshandelaar ontdekte dat de fiets gestolen was en alarmeerde de politie. De tweewieler was op 2 januari in Asten weggenomen. De jongen is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Veldhoven: Siertegels gestolen

In een woning in aanbouw aan het Vlutterven is tussen maandag 16.00 en dinsdag 7.00 uur ingebroken. De buit bestaat onder andere uit 44 pakken tegels, 110 tegelstrips en 12 vensterbanken. Het bouwmateriaal bevond zich in de woonkamer. De voordeur werd opengebroken om binnen te komen.

Vessem: Rijzadels gestolen

In een pand aan de Heike is maandagnacht ingebroken. De buit bestaat uit vijf rijzadels, dekens en hoofdstellen. De diefstal kon plaatsvinden via de paardenstal aan de achterzijde van het pand. Hier is een tussendeur opengebroken tussen de stal en de ruimte waar de spullen lagen.