Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25/01/05)

OOSTERHOUT NB, 25 januari 2005

Politie Oosterhout rolt diverse hennepkwekerijen op

OOSTERHOUT: De politie van het team Oosterhout heeft dinsdag 25 januari op diverse plaatsen in de stad hennepkwekerijen opgerold. Op de zolder van een woning in de Dr. J.M. den Uijlstraat trof de politie een hennepkwekerij van 104 planten aan. De voor de kwekerij benodigde stroom werd op illegale wijze verkregen.
Op de zolder van een woning aan de Appelaar trof de politie een hennepkwekerij van 90 planten aan. Ook hier werd de voor de kwekerij benodigde stroom op illegale wijze verkregen.
Op de zolder van een woning aan de Desselaar trof de politie twee kleine kwekerijen van in totaal 15 planten aan.
In de garagebox van een woning in de Goselingstraat trof de politie een hennepkwekerij van 244 planten aan. De stroom die nodig was voor de kwekerij werd op illegale wijze verkregen.
In alle gevallen zijn de hennepplanten en de diverse
groeibenodigdheden in beslag genomen en vernietigd. De bewoners van de diverse woningen moeten allemaal een verklaring afleggen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man veroorzaakt aanrijding en rijdt weg

HOOGE ZWALUWE: Een 56-jarige man uit Hooge Zwaluwe wordt ervan verdacht maandag 24 januari omstreeks 21.20 uur op de
Wagenbergsestraat een aanrijding te hebben veroorzaakt en er vervolgens vandoor te zijn gegaan. Een 30-jarige vrouw en een 28-jarige man uit Hooge Zwaluwe waarschuwden de politie, nadat ze nabij een wegversmalling in botsing waren gekomen met een andere automobilist. De auto waarin het tweetal reed, liep aanzienlijke schade op aan de achterzijde. De politie stelde op basis van het kenteken dat het tweetal doorgaf een onderzoek in en trof vlakbij de plaats van het ongeval nabij een woning een auto aan, die eveneens schade had opgelopen. De eigenaar van de auto werd vervolgens aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor overgebracht naar een politiebureau. Op het politiebureau werd hem een blaastest afgenomen. Uit de ademanalyse bleek vervolgens dat het ademgehalte van de man 695 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Bovendien is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes

BABYLONIENBROEK: Een 36-jarige man uit Veen heeft maandag 24 januari bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. De man zou maandag 24 januari omstreeks 21.15 uur in de Broeksestraat door een 56-jarige man uit Babyloniënbroek zijn bedreigd met een mes. De aanleiding voor de ruzie tussen de twee mannen ligt in de relatiesfeer. De politie hield vervolgens kort voor middernacht de man uit Babyloniënbroek aan. Hij is dinsdag 25 januari, nadat hij een verklaring had afgelegd, weer heengezonden.

Twee mannen aangehouden na steekpartij

GILZE: De politie heeft in de nacht van maandag 24 januari op dinsdag 25 januari kort na middernacht in een opvangcentrum aan het Prinschenbosch twee mannen aangehouden, die elkaar even daarvoor te lijf waren gegaan met een mes. De twee, inwoners van Gilze van 26 en 27 jaar oud, zijn ingesloten.

Politie houdt verkeerscontrole op rijksweg A27

HANK: De politie heeft dinsdag 25 januari tussen 10.30 uur en 13.00 uur een verkeerscontrole gehouden op rijksweg A27, ter hoogte van Hank. Daarbij schreef de politie 22 bekeuringen uit, onder andere voor overtreding van de maximumsnelheid, het niet bij zich hebben van rijbewijs en/of kentekenbewijs en bumper kleven.

Man bekeurd voor rijden zonder geldig rijbewijs

DONGEN: De politie heeft dinsdag 25 januari omstreeks 10.00 uur op de Kanaaldijk-Noord een 29-jarige inwoner van Dongen bekeurd, omdat hij zonder dat hij in het bezit was van een geldig Nederlands rijbewijs in een auto reed.

Man bekeurd voor rijden onder invloed

OOSTERHOUT: In de nacht van maandag 24 januari op dinsdag 25 januari omstreeks 03.30 uur controleerden surveillerende politiemensen op de Rietbeemd een 24-jarige automobilist uit Oosterhout. De APK van de auto waarin de man reed bleek te zijn verlopen. Toen de politiemensen hiervoor een bekeuring uitschreven, roken ze een sterke alcohollucht. Ze besloten de man een blaastest af te nemen. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 675 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is vervolgens proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie houdt snelheidscontroles

SLEEUWIJK / WERKENDAM: De politie hield maandag 24 januari snelheidscontroles op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk en op de Bandijk in Werkendam. Op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk controleerde de politie tussen 10.50 uur en 12.50 uur 654 passanten, van wie er 54 harder reden dan de daar geldende maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.
Op de Bandijk in Werkendam reden tussen 13.30 uur en 16.30 uur 49 van de 204 passanten harder dan de maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 87 km/uur.

Auteur: Leonie van Ooijen