Ingezonden persbericht


Persbericht

Erasmus MC voert uniforme werkplek in met VAI

Drastische vermindering storingen en beheertijd

Veenendaal, 25 januari 2005 Het Erasmus MC, het grootste universitair medisch centrum van Nederland, is onlangs van start gegaan met het project Uniforme Werkplek . In nauwe samenwerking met migratie- en beheerspecialist VAI werkt het op basis van de VAI ID-Suite aan de ontwikkeling van een standaard werkplek voor alle gebruikers. De servers zullen daarbij gebaseerd zijn op Microsoft Windows Server 2003 en de pc s op Microsoft Windows XP. Ook wil het medisch centrum de installatie van applicaties stroomlijnen op basis van de OTAP (Ontwikkelen, Testen, Acceptatie, Productie)-methodiek van VAI. Doelstelling van het Erasmus MC is de pc-omgeving, bestaande uit circa 5.000 pc s en 180 servers, stabieler en optimaal beheerbaar te maken.

Met meer dan 10.000 medewerkers zet het Erasmus MC zich in voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Het medisch centrum, waartoe ook het kinderziekenhuis Erasmus MC-Sophia en het oncologisch centrum Erasmus MC-Daniel den Hoed behoren, is gevestigd op verschillende locaties in Rotterdam. Het medisch centrum kampt momenteel in de pc-omgeving met een grote diversiteit aan besturingsystemen en applicaties. Dit maakt het beheer tot een complexe en tijdrovende aangelegenheid. Het Erasmus MC gaat hieraan een einde maken met de invoering van een standaard werkplek voor alle gebruikers. Daarbij heeft het medisch centrum gekozen voor de aanpak van VAI.

Nico Drost, hoofd afdeling Onderhoud en Beheer van het Erasmus MC: Samen met VAI verwachten we de stabiliteit en beheerbaarheid van de IT-infrastructuur sterk te verbeteren. We hebben een drastische vermindering van het aantal storingen en van de beheertijd voor ogen, zodat we ons serviceniveau kunnen verbeteren. Een hoge beschikbaarheid van systemen is cruciaal voor de kwaliteit van de dienstverlening van het Erasmus MC. Steeds meer informatie wordt digitaal. Zo zijn we bezig met de invoering van elektronische patiëntendossiers en zijn straks ook alle medische foto s digitaal.

Over VAI

VAI, opgericht in 1997, is leverancier van oplossingen voor implementatie en centraal beheer van een stabiele ICT-infrastructuur. Belangrijke voordelen hiervan zijn blijvend lagere exploitatiekosten (TCO) en een grotere beschikbaarheid van applicaties.

VAI levert kant-en-klare inrichtingsbouwstenen voor een snelle en voorspelbare inrichting van een op Microsoft technologie gebaseerde ICT-infrastructuur met aansluitende processen voor inrichting en beheer alsmede tools voor softwaremanagement en deployment. VAI beschikt over een eigen R&D-afdeling voor het ontwikkelen van geïntegreerde oplossingen op de beschreven werkgebieden. VAI heeft een geavanceerde Package Fabriek waar applicatiepackages tegen vaste kosten en service levels worden ontwikkeld. Goed ontwikkelde packages zorgen voor een foutloze distributie en zijn toepasbaar binnen een client/server en/of Server Based Computing-omgeving.

VAI is Business Alliance Partner van Citrix en Microsoft Gold Certified partner voor Advanced Infrastructure Solutions, Networking Infrastructure Solutions en Information Worker Solutions. De oplossingen en diensten van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals het Ministerie van Defensie, Stork, KAS BANK N.V., Mercuri Urval, Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer, provincies en gemeenten. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.