Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 25 januari 2005

Dronken Ieren aangehouden na plegen verzet

HOOGERHEIDE: Surveilleerden agenten gaven, ter controle van de Wegenverkeerswet, in de nacht van maandagnacht op dinsdag over de Huijbergseweg rijdende personenauto een stopteken. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder, een 39-jarige Ier uit Co Antrim, onder invloed van alcohol de auto bestuurde. De man, die zich niet kon legitimeren, werd aangehouden. Omdat een passagier, een eveneens 39-jarige Ier, woonachtig in Ossendrecht, zich ook niet kon legitimeren, werd deze eveneens aangehouden. De agenten vroegen, voor het afzonderlijk overbrengen van de verdachten naar het politiebureau, assistentie van andere surveillerende agenten. Tijdens het wachten op de collega agenten, begonnen de Ieren zich recalcitrant en beledigend te gedragen tegenover de agenten, en verzette zich tegen het boeien door de agenten. Een van de agenten was genoodzaakt peperspray te gebruiken. Het lukte de agenten, met medewerking van in de omgeving wonende agenten, die op het rumoer waren afgekomen, de mannen toch te boeien en over te brengen naar het bureau, alwaar zij werden ingesloten. Beide mannen, die zich later voor de rechter dienen te verantwoorden, zijn na verhoor in de loop van dinsdag in vrijheid gesteld. De dronken automobilist bleek bij onderzoek, de toegestane limiet van 220 ug/l, ruim te hebben overschreden (795 ug/l). Het rijbewijs van de Ier is ingevorderd.

Eenzijdig ongeval na onwel wording

PUTTE: Een 57-jarige man uit Putte is dinsdagmorgen omstreeks met zijn brommobiel tegen de omheining van een bedrijfsterrein aan de Bosweg gereden. De man is vermoedelijk, kort voor de aanrijding, onwel geworden. De Puttenaar is per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom.

Bromfietser licht gewond na aanrijding

HALSTEREN: Een 16-jarige jongen uit Dinteloord liep dinsdagmiddag enkele kneuzingen op, toen hij werd aangereden door een 46-jarige automobilist uit Nieuw Vossemeer. Het ongeval deed zich voor op de rotonde bij de Grondmolen en de Steenbergseweg. De auto kwam vanuit de richting Steenbergen en reed in de richting van de Grondmolen, waar hij geen voorrang verleende aan de bromfietser, die vanuit de richting Bergen op Zoom kwam. De bromfietser is per ambulance naar ziekenhuis Lievensberg gebracht. Gelukkig bleken zijn verwondingen al met al mee te vallen.

Inbraak in een auto

BERGEN OP ZOOM: Maandag is aangifte gedaan van inbraak in een auto aan de Lindebaan. Het rechterportier is opengebroken. Cds, een sporttas, een frontje van een autoradio en een zonnebril zijn gestolen.

Politie houdt autovernielers aan

HALSTEREN: De politie heeft de afgelopen dagen vier minderjarige jongens uit Halsteren aangehouden voor het vernielen van autos. Er was een aantal aangiften binnengekomen van onderzoek naar vernielingen aan personenautos in enkele straten zoals de Dr. Ensinkstraat en Kromstraat. De verdachten hebben de buitenspiegels van tien autos al fietsend er afgetrapt. Een oplettende getuige heeft dit gezien en kon een goed signalement geven waardoor de politie een van de verdachte op heterdaad kon betrappen. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten in deze zaak.

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Maandagmiddag is een 15-jarig meisje uit Roosendaal aangehouden voor winkeldiefstal op het Dijkcentrum. Een medewerker van de winkel had gezien dat zij een aantal schriften in haar tas stopte en dat zij daarna de winkel uitliep. Zij is aangesproken en overgedragen aan de politie. Ze krijgt een doorverwijzing naar het Halt-buro.

Diefstal vanaf voertuig

ROOSENDAAL: Maandag is aangifte gedaan van diefstal op de Bosstraat. Vier zijborden van een aanhangwagen zijn weggehaald. Een motorwagen, die hierbij stond, mist een kentekenplaat.

Vier keer ingebroken in autos

ROOSENDAAL: Maandag is vier keer aangifte gedaan van diefstal uit een auto. Van een auto die geparkeerd stond aan de van Beethovenlaan is een ruit ingeslagen en de autoradio/cd-speler is weggenomen. Ook is gestolen vanuit een auto die geparkeerd stond aan de Bredaseweg. Een autoradio/cd-speler is weggenomen. Vermoedelijk is de toegang tot de auto verstrekt door gebruik te maken van een valse sleutel. Er waren geen braaksporen aanwezig.
Vanuit een auto die geparkeerd stond aan de Parklaan is in de nacht van zaterdag op zondag een rijbewijs, identiteitskaart, een 30-tal cds en een zonnebril ontvreemd. Om in de auto te kunnen komen werd eerst een ruit geforceerd.
Maandagochtend is aangifte gedaan van diefstal uit een auto die geparkeerd stond aan de Christiaan Huijgensstraat. Een autoradio is weggenomen. Ook werd hier een ruit ingeslagen om in de auto te kunnen komen.

Autoalarm waarschuwt eigenaar

ROOSENDAAL: Maandag werd de eigenaresse van een auto die geparkeerd stond aan de Langeveld gewaarschuwd door het autoalarm wat afging. Toen zij naar buiten kwam zag zij iemand bij haar auto wegrennen. Bij de auto gekomen zag zij dat de dader geprobeerd had in te breken. Er zat een grote scheur in het dak. De dader heeft na het afgaan van het alarm het hazenpad gekozen. De vrouw heeft de politie een signalement kunnen geven.

Auteur: Karen de Groot