FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Januari

---

Positieve ontwikkelingen in rozenaanbod op FloraHolland

RIJNSBURG (persbericht 25 jan. 2005) - De ontwikkelingen in het rozenaanbod op FloraHolland zijn het afgelopen jaar bij de handel niet onopgemerkt gebleven. In het Nederlandse- en import-rozenpakket is het assortiment breder en dieper geworden. Steeds meer bedrijven kiezen voor FloraHolland als marktplaats voor hun volledige rozeninkoop. Ook voor aanvoerders blijft de aanwezige koopkracht onder het veilingdak niet onopgemerkt.

FloraHolland vestiging Rijnsburg heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de uitbreiding van het rozenaanbod. In 2004 werd het aanbod grootbloemige Nederlandse rozen ruim 5 procent groter. Hierdoor groeit de marktplaats in Rijnsburg harder in vergelijking met landelijke resultaten. Het aandeel importrozen vanuit Kenia en Equador is fors gestegen. Afgelopen jaar startte bovendien het eerste bedrijf vanuit Ethiopië met aanvoeren op vestiging Rijnsburg. Kwalitatief gezien voeren op vestiging Rijnsburg buitenlandse bedrijven producten aan voor de bovenkant van de markt.

Uitbreiding
In deze belangrijke periode voor Valentijnsdag heeft aanvoerder Toon Saris de aanvoer van de rode roos 'Grand Prix' op vestiging Rijnsburg flink vergroot. Hij heeft het oppervlak op zijn kwekerij hiervoor verdubbeld. In de loop van dit jaar verwacht FloraHolland een forse uitbreiding van de rozenaanvoer van een aantal Nederlandse aanvoerders die in totaal tussen de 10 en 15 hectare gaan bijbouwen. In 2005 blijft FloraHolland werken aan het versterken van de rozenklok door uitbreiding van het assortiment, zowel in de breedte als in de diepte. Dit is mogelijk omdat er voldoende koopkracht op vestiging Rijnsburg aanwezig is.


---