Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 25-01-2005

Boomveiligheidscontrole
Bij de jaarlijkse boomveiligheidscontrole is een aantal gebreken aan de lindebomen op de Vrijthof naar voren gekomen. Het college heeft onder meer besloten onderhouds-werkzaamheden aan de bomen te laten uitvoeren en de bodem te laten beluchten en bemesten. Verder worden de
- in totaal negen - stutten van de geboden linde vervangen omdat de huidige stutten te licht zijn voor de dikker geworden takken en wordt verankering aangebracht in twee (gestel)takken van de Wilhelminalinde. De werkzaamheden worden uitgevoerd door BTL Bomendienst BV. Aan de afdeling Openbare Werken wordt verzocht om een integrale visie op te stellen over de toekomst van de bomen.

Aanlegvergunning
Van Puijenbroek Landbouw BV wil een gedeelte van een onverharde landbouwweg op het landgoed Gorp en Roovert voorzien van een puinverharding. Op basis van het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied is hiervoor een vergunning nodig. Het college start de procedure voor het verlenen van een aanlegvergunning.

Startnotitie Structuurvisie Plus Dit jaar wordt gestart met het opstellen van een zogenaamde Structuurvisie Plus. Zon structuurvisie is nodig om invloed te hebben op ruimtelijke ontwikkelingen in de gemeente en vormt de basis voor alle toekomstige ruimtelijke plannen. De uitgangspunten, het verloop van het proces en het te verwachten eindresultaat zijn verwoord in een startnotitie. Behoudens enkele inhoudelijke opmerkingen stemt het college in met de startnotitie. De aangepaste startnotitie wordt voorgelegd aan commissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting en gemeenteraad.