Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 25 januari 2005

Op dinsdag 25 januari 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Notitie Grenzen stellen aan groen
In deze notitie wordt voorgesteld om voor huur- en koopwoningen apart beleid te formuleren. Het college stemde op 14 december onder andere in met het voorstel tot verhuur van in gebruik zijnde gemeentegronden bij huurwoningen aan Com.wonen gedurende maximaal 15 jaar en het huidige terugvorderingsbeleid ten aanzien van in gebruik genomen gemeentegrond bij koopwoningen voort te zetten. In de vergadering van de commissie Middelen en Buitenruimte van 20 januari 2005 is de notitie Grenzen stellen aan groen behandeld. Daarbij vroeg de Commissie te bekijken of dit met minder kosten kon worden uitgevoerd. Daarbij is aangegeven dat de ontruimingskosten van in gebruik genomen groen geheel op de bewoner dienen te worden verhaald, wanneer deze niet zelf ontruimt. Daarnaast was er behoefte aan meer duidelijkheid ten aanzien van situaties waarbij van een blok woningen al eerder een strook groen is aangekocht en dat volgens de huidige detaillering van het groenstructuurplan niet meer mogelijk is.
Het college stemde in met het volgens deze lijnen aangepaste voorstel.

Auteursrechten decoratie ENECO-huisjes Schollevaar-Oost De gemeente en kunstschilder Kees de Jong hebben afspraken gemaakt over het auteursrecht met betrekking tot de decoratie van de ENECO-huisjes. De ENECO-huisjes zijn beschilderd in het kader van het project Thuis in Schollevaar Oost.

Beslissing op bezwaarschrift
Het college heeft een bezwaarschrift ten aanzien van kapvergunningen voor het kappen van zeven knotwilgen en een els in de tuin van een woning aan de Ferdinand Huijckburg ongegrond verklaard. Hiermee wordt de motivering van de commissie voor de bezwaar- en beroepschriften overgenomen.

Verzoek vrijstelling bestemmingsplan Smits Autobedrijf Het college verleent in principe vrijstelling van het bestemmingsplan Capelle-West 1997 aan autobedrijf Smits aan de Radarstraat 5 voor de verkoop van autos in een showroom van circa 185 m². Dit principebesluit wordt gepubliceerd in de IJsselpost. Gedurende vier weken kunnen belangstellenden hun zienswijze schriftelijk indienen.

Verruiming woongebied brandweerpersoneel
In 1998 heeft het college besloten dat repressief brandweerpersoneel moet wonen binnen de grenzen van een gebied dat binnen zes minuten is aan te rijden vanaf de brandweerkazerne. De brandweercommandant verzocht het college dit woongebied te verruimen, omdat het voor nieuw personeel steeds lastiger wordt binnen deze grenzen passende woonruimte te vinden. Het college heeft daarom, op verzoek van de brandweercommandant, besloten een ontheffingsmogelijkheid in het leven te roepen voor het gebied begrensd door een rijtijd van 15 minuten.

Pro forma hoger beroep
Het college heeft besloten pro forma hoger beroep in te stellen tegen het besluit van de rechtbank van 20 december 2004 over de bouwvergunning voor de Dorpstraat 189. De rechtbank verklaarde toen het bezwaar van een burger gegrond. De burger maakte bezwaar tegen de mededeling van de gemeente dat er niet van rechtswege een bouwvergunning is verleend. De gemeente gaat pro forma in beroep om haar beroepsrechten veilig te stellen.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.