Gemeente Assen


Dwangsom voor twee horeca-ondernemers

Assen, 25 januari 2005

Twee Asser horeca-ondernemers moeten een dwangsom betalen vanwege het niet naleven van de brandveiligheidsvoorschriften. In het ene geval gaat het om het niet voldoende vrijhouden van een nooduitgangsdeur. In het andere is de brandslanghaspel niet gekeurd.

Ondanks diverse verzoeken de geconstateerde overtredingen te verhelpen, hebben beide ondernemers dit nagelaten. Op het onvoldoende vrijhouden van de nooduitgang staat een dwangsom van 150,-. Voor de niet gekeurde brandslanghaspel geldt een bedrag van 100,-. Als beide zaken volgende week niet zijn verholpen wordt opnieuw een dwangsom van hetzelfde bedrag opgelegd.

De opgelegde dwangsommen zijn een uitvloeisel van de integrale controle van de horeca in Assen in 2004. Onder de naam 'Dit rondje is voor Assen' zijn de vergunningen en regels voor de horeca op naleving gecontroleerd. Het ging hierbij om toezicht op naleving van regelgeving op het gebied van brandveiligheid, de drank- en horecawetgeving, bouw- en milieuregelgeving en de aanwezigheidsvergunning van speelautomaten.