Gemeente Franekeradeel


Besluitenlijst College van B&W 25 januari 2005

Benoeming bestuursleden Stichting Radius.
Besluit:

* De raad voorstellen een nieuw bestuurslid te benoemen.
* De raad voorstellen de benoeming van bestuursleden te delegeren aan het College.

*

Evaluatie beleidsregels jeugdhonken.
Besluit:
Voor kennisgeving aangenomen.

Noodopvang vluchtelingen.
Besluit:
N.a.v. mondeling verzoek de contactpersoon informeren dat het College het beleid t.a.v. financiële steun noodopvang asielzoekers niet zal aanpassen en dus eventuele aanvragen voor betrokken gezinnen zal afwijzen.

Leerlingenvervoer.
Besluit:

* Het vervoerscontract met taxibedrijf Arriva (voor de uitvoering van het leerlingenvervoer) met twee jaar verlengen.
* In samenwerking met de GGD medische richtlijnen opstellen voor toekennen taxivervoer.

* De verordening leerlingenvervoer strikter toepassen.

Ontslag als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Besluit:
Ingaande 15-09-2005 eervol ontslag verlenen.

Studiebijeenkomst Brede School.
Besluit:
Stem in met de gekozen opzet van de bijeenkomst.

Invulling taakstelling bezuiniging 45.000,00 op onderhoud groenvoorzieningen.
Besluit:

* Akkoord gaan met het verwijderen van esthetisch groen en dit om te vormen tot functioneel groen.

* Akkoord gaan met het verlagen van de frequentie maaien binnen de bebouwde kom van 4 naar 2 keer en op sommige plaatsen van 26 naar
2 keer.

* Akkoord gaan met een actieve verkoop van restgroen.

Exploitatievergoeding gymnastieklokaal It Twalûk. Besluit:

* Stel nadat de raad middels een begrotingswijziging haar goedkeuring heeft verleend vanaf 1 augustus 2003 jaarlijks een exploitatievergoeding beschikbaar voor het gymnastieklokaal van It Twalûk aan de Stichting ZML Onderwijs Noordwest Friesland op basis van het maximaal aantal klokuren per week per groep.
* Breng vanaf 2005 jaarlijks een bedrag van 2.690 ten laste van onvoorzien, structureel.

---

Aanlegvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 46 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een aanlegvergunning te verlenen, zulks ten behoeve van het aanleggen van diverse voorziening ter behandeling van het afvalwater dat vrijkomt bij de percelen in het buitengebied van de gemeente Franekeradeel waar geen riolering aanwezig is.

Op grond van het bepaalde in artikel 46 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ligt het verzoek met ingang van 3 februari 2005 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij mevrouw L. Hofstede van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op telefoonnummer 0517-380448.

Bovendien wordt u tijdens de inzagetermijn in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen over de aanlegvergunning schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.

---

Aanvragen vergunning Wet Milieubeheer

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer is ingekomen van:

* Lamb Weston/Meijer V.O.F. voor het plaatsen van een gasmotor op het perceel Lidlumerwei 20A te Oosterbierum.

Omdat wij voornemens zijn de gevraagde vergunningen te verlenen is een ontwerp-beschikking gemaakt. De aanvraag, de ontwerp-beschikking en bijlagen, liggen vanaf 3 februari 2005 t/m 3 maart 2005 ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker, op alle werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur en woensdags van 9.00 tot 18.00 uur en eventueel na telefonisch verzoek op donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Gemotiveerde bedenkingen kunnen tot en met 3 maart 2005 schriftelijk worden ingediend bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.

Een afschrift van de bedenking zal worden verzonden aan de aanvrager en de Inspectie Milieuhygiëne. Degene die een bedenking indient, kan bij een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Desgevraagd bestaat voor een ieder gelegenheid tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van het besluit en tot het mondeling inbrengen van bedenkingen daartegen. Dit verzoek kan men tot
3 maart 2005 doen.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling bedenkingen hebben tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen danwel dat de besluitvorming straks afwijkt van het ontwerp-besluit.

Franeker, 2 februari 2005.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

---

Vrijstelling

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:

* met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor: 1. het bouwen van een woning met garage op het perceel Statsjonswei 1a te Tzummarum.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 3 februari 2005
gedurende vier weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

---

Aanvraag monumentenvergunning

De burgemeester maakt bekend, dat er een aanvraag voor een monumentenvergunning is binnengekomen voor:

* Het vergroten van een woning, bij van Hottingawei 17 te Pietersbierum, plaatselijk bekend als Kad. Gemeente Sexbierum, Sectie F, perceelnummer 111 (archeologie).

Bovengenoemd perceel is een monument in de zin van de Monumentenwet 1988. Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging bij burgemeester en wethouders schriftelijk hun zienswijzen kenbaar maken. De bouwplannen liggen m.i.v. 3 februari 2005 gedurende 14 dagen ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu in het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 te Franeker.

Franeker, 2 februari 2005.
De burgemeester,
M.J. Haveman.

---