ATO Instituut voor archeologisch onderzoek


Organisatorische veranderingen bij Agrotechnology and Food Innovations

25-1-2005

Het plan is om de activiteiten van Agrotechnology and Food Innovations (A&F) anders te organiseren omdat Wageningen UR haar positie als dé kennisinstelling op het gebied van Voedsel en Groen verder wil versterken. Deze plannen houden in dat specifieke kennisvelden van A&F organisatorisch ondergebracht worden bij andere eenheden van Wageningen UR of bij een externe partner. Ook zijn er plannen krimp op die gebieden waarvoor geen animo meer bestaat in de markt. Voorlopig blijven wij acteren en communiceren onder onze naam A&F onder de vlag van Wageningen UR. Als rechtspersoon en derhalve deelnemer in samenwerkingsverbanden is de continuïteit gewaarborgd. Kortom, wij zullen onze huidige opdrachten met alle inzet blijven uitvoeren en staan open voor nieuwe projecten in de gebieden die u van ons kent.

Consequenties voor de Business Units van A&F zijn verschillend


* Quality in Chains en Biobased Products

Voor de activiteiten van A&F op de werkterreinen Kwaliteitsgestuurde Agrologistiek (Business Unit QuiC) en Groene Grondstoffen en (Bio)chemie (Business Unit Bio-Based Products) geldt volledige continuïteit. Door een veel nauwere samenwerking met Wageningen Universiteit zullen in de toekomst met name de pre-competitieve werkgebieden inhoudelijk worden versterkt.


* Food Quality

Het precompetitieve onderzoek van de Business Unit Food Quality (FQ) wordt nadrukkelijker gepositioneerd bij de leerstoelen van Wageningen Universiteit, dit om de wetenschappelijke verdieping alsook de continuïteit daarvan te versterken. Voor het competitieve onderzoek wordt op dit moment samenwerking gezocht met een externe partner. Dit zal in beide gevallen inhoudelijke versterking door bundeling tot gevolg hebben. Over enige weken verwachten wij duidelijkheid over welke onderdelen van de businiss unit Food Quality bij Wageningen UR blijven en welke in samenwerking verder gaan met de nieuwe partner.


* Business Unit Agrisystems & Environment

De activiteiten van A&F die worden uitgevoerd door de Business Unit Agrisystems & Environment worden geherpositioneerd. Het onderbrengen van deze activiteiten bij de collgegaâs van de Animal Sciences Group en de Plant Sciences Group van Wageningen UR zorgt ervoor dat de aanwezige synergie op kennisgebied wordt versterkt. Wij verwachten over enkele weken duidelijkheid te hebben over welke activiteiten waar binnen Wageningen UR worden gepositioneerd.Â

Â

Focus en versterking

Met het implementeren van bovenstaande plannen kiest Wageningen UR positie om de uitvoering van de onderzoeks- en innovatieagenda van het Innovatieplatform, zowel nationaal als internationaal, krachtig ter hand te kunnen nemen. Doelstelling is dat u in de toekomst met grote, zo niet grotere tevredenheid van onze diensten gebruik kunt blijven maken.

Heeft u vragen?

Wij vertrouwen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen hebben, neemt u dan contact op met uw huidige contactpersoon bij A&F of met Barbara de Klerk, hoofd Marketing en Communicatie: tel: 0317 475088, email: barbara.deklerk@wur.nl.Â
Updated 3-2-2005 (c) Wageningen UR 2005