Ministerie van Algemene Zaken

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht

BIJEENKOMST NEDERLANDSE GETROFFENEN ZEEBEVING AZIE

Op dinsdagmiddag 25 januari 2005 vindt in de Ridderzaal in Den Haag een bijeenkomst plaats voor de Nederlandse getroffenen van de zeebeving in Zuidoost-Azië.
Tijdens de bijeenkomst wordt gesproken door minister-president mr.dr. J.P. Balkenende en twee getroffenen. Columniste Marjoleine de Vos houdt een beschouwing en dichter Rutger Kopland leest voor uit eigen werk. Na de bijeenkomst vindt in beslotenheid een ontmoeting plaats van getroffenen met Hare Majesteit de Koningin, leden van het Koninklijk Huis en leden van het Kabinet.
Bij de bijeenkomst zijn naast getroffenen en familie van getroffenen aanwezig Hare Majesteit de Koningin, Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven. Namens het Kabinet zijn, naast de minister-president, aanwezig de vice-minister-presidenten drs. G. Zalm en mr. Th.C. de Graaf, evenals de ministers dr. B.R. Bot, J.W. Remkes, mevrouw A.M.A. van Ardenne en staatssecretaris C. van der Knaap. Ook zijn de gevolmachtigde ministers van de Nederlandse Antillen en Aruba, een aantal leden van het Parlement, de deken van het corps diplomatique, de ambassadeurs van de getroffen landen en vertegenwoordigers van Nederlandse hulpverleningsorganisaties aanwezig. 21 januari 2005 / 15.58 uur