Stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht 25-01-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 januari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist op het Zandpad rijden. De man had de gehele weg nodig en slingerde van links naar recht. Na een eerste blaastest bleek dat de 53-jarige bestuurder uit Utrecht te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 705 ug/l uit. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingevorderd. Met een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Lange Viestraat heeft de politie twee meisjes aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag dat twee meisjes goederen meenamen zonder deze eerst af te rekenen. De twee meisjes 11 en 12 jaar en beiden afkomstig uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de meisjes in meerdere winkels goederen hadden weggenomen. De meisjes hebben alle twee verklaard de diefstallen gepleegd te hebben.

Poging straatroof

UTRECHT Op de Stationsstraat vond maandag een poging beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 20-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 16.20 uur ter hoogte van lijn 1 op het busstation. De Utrechtse werd aangesproken door een jongen die verklaarde dat zij iets had laten vallen. De vrouw keek en voelde direct dat zij tegen de grond gedrukt werd door twee andere jongens.

De verdachten bedreigde haar met een mes en vroegen wat er in haar tas zat. Het slachtoffer zag op een gegeven moment kans weg te komen en vluchtte een bus in zonder dat zij haar bezitting aan de verdachten had afgegeven. De politie is op zoek naar getuigen van deze poging beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.