Eemland noord, 09.05 uur

Utrecht 25-01-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Agressieve klant

SOEST Op maandag 24 januari sloeg een klant een winkelmedewerker.

Rond 14.25 uur wilde een man enige goederen ruilen bij een winkel aan het Weteringpad. Eén van de goederen, een handzaagje, bleek echter kapot te zijn, waarop een winkelmedewerkster zei dat de man het zaagje niet kon ruilen. De man ontstak daarop in woedde, gaf de winkelmedewerkster een klap in haar gezicht en bedreigde haar verbaal. Zij liep geen letsel op.

De verdachte verliet de winkel en een getuige noteerde het kenteken van zijn auto. Aan de hand van het kenteken, keken politiemensen naar de verdachte uit. De verdachte, een 35-jarige man uit Soest, werd op de Weegbreestraat aangetroffen en aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Spontane autobrand

SOEST Op maandag 24 januari werd het de twee inzittenden van een auto wel heel warm onder de voeten.

Rond 15.10 uur reed een 55-jarige automobilist uit Soest met zijn dochter (leeftijd onbekend) over de Foekenlaan. Door een tegenligger werd naar de Soester geseind en hij keek daarop in zijn binnenspiegel. Daarin zag hij dat hij werd achtervolgd door een rookwolk, afkomstig uit zijn eigen auto. Hij stopte en stapte met zijn dochter uit.

Kort daarna stond de auto in lichterlaaie en de brandweer kon niet voorkomen dat de gehele auto uitbrandde. De oorzaak van de brand is mogelijk kortsluiting.