Gemeente Tilburg

05028GO

Datum
19 januari 2005

Vervanging bushalte Broekhovenseweg in voorjaar 2005

T Bus loopt warm

Op 3 april 2005 gaat T Bus, het nieuwe stadsbusvervoer, van start. Er gaat dan heel wat veranderen in het stadsvervoer. Zo gaan de bussen nieuwe routes en een nieuwe dienstregeling rijden. Verder komen er nieuwe, comfortabele haltes op de belangrijkste overstappunten in de stad, ondermeer in de Broekhovenseweg nabij de Professor Keesomstraat. Alweer enige tijd geleden heeft u al een bewonersbrief over dit onderwerp gekregen. De in die brief aangekondigde werkzaamheden zijn echter verschoven. Daarom informeren wij u in deze bewonersbrief opnieuw over de halte.

Nieuwe halte

De nieuwe haltes gaan, samen met de blauwe T Bussen, hét gezicht vormen van het openbaar vervoer in Tilburg en Goirle. Op de halten moet het overstappen en het wachten op de volgende verbinding voor de reiziger zo aantrekkelijk mogelijk zijn. Er is dan ook veel aandacht besteed aan de vormgeving en uitstraling, maar ook aan de voorzieningen bij de halte. De halte Broekhovenseweg gaat er als volgt uit zien:
- Er komt een nieuw bushokje (type 'la ligna'). Dit bushokje is helemaal transparant en voorzien van een goede verlichting. In het bushokje zijn klapstoeltjes aanwezig.
- Het busperron krijgt een hoogte van 18 centimeter ten opzichte van de rijbaan, waardoor de reiziger makkelijker in en uit de bus kan stappen. Bij het instappen van de bus is er vrijwel geen hoogteverschil meer.
- Het halteperron bestaat uit lichte betontegels. Er komt een roestvrijstalen strook van 30 cm breed, geprofileerd met kleine kegelpuntjes om uitglijden te voorkomen.
- De bus stopt bij de halte op de rijbaan. De perrons worden 16 meter lang, zodat er langere bussen kunnen stoppen.
- Op de halte komt een zuil met actuele reisinformatie. Hierop kunnen de reizigers bv. zien op welk tijdstip de volgende bus vertrekt.
- De halte krijgt een afvalbak.

- De bushalte gaat ten koste van één parkeerplaats ter hoogte van huisnummer 153. Op de bijgaande tekening zijn de maatregelen aangegeven.

Uitvoering
De halte Broekhovenseweg wordt volgens planning in februari/maart 2005 vervangen. Over de uitvoering van de werkzaamheden krijgt u te zijner tijd nog een bewonersbrief van Openbare Werken Tilburg.

T Bus loopt warm
Met de komst van T Bus gaat het stadsbusvervoer in Tilburg en Goirle ingrijpend veranderen. Zo komt er een compleet nieuwe dienstregeling, met meer directe verbindingen en betere aansluitingen en overstapmogelijkheden. Alle routes veranderen, waardoor meer inwoners gebruik kunnen maken van de bus. Daarnaast gaan er 3 wijkbussen rijden (kleine personenbussen), komen er meer comfortabele bussen en komen op belangrijke overstappunten nieuwe, luxe haltes. Alle bussen en nieuwe haltes zijn voorzien van actuele reisinformatie over vertrek- en aankomsttijden. De inwoners worden thuis en op diverse locaties in de stad op maat over T Bus geïnformeerd. Tot slot krijgt het stadsbusvervoer een eigen gezicht, o.a. herkenbaar aan het T Bus logo. Al deze veranderingen gaan ervoor zorgen dat u nog comfortabeler en sneller met de bus kunt reizen. De voorbereidingen voor T Bus zijn in volle gang. De komende tijd zult u dit ook op straat steeds meer merken. Zo zijn inmiddels bijna alle bussen 'T Bus blauw' en wordt de komende maanden hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe haltes, o.a. bij u in de buurt. Ook de informatie over het nieuwe systeem van T Bus is in volle ontwikkeling. Zodat we u tijdig over de veranderingen kunnen informeren. BBA en gemeente houden u tussentijds van de voorbereidingen op de hoogte. U herkent deze informatie aan het T Bus logo en de slogan T Bus loopt warm.

Meer informatie

Voor vragen of opmerkingen over het ontwerp van de nieuwe halte kunt u contact opnemen met de verkeerskundig ontwerper, Paul van Hoesel, telefoon 013 - 542 93 26. Voor vragen over het proces of over T Bus kunt u contact opnemen met projectleider Rob van Ekeren, telefoon 013 - 542 86 68.

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90157
5000 LL Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 86 68
Faxnummer
013 542 90 72