Provincie Friesland

PERSBESLUITENLIJST

Het College van Gedeputeerde Staten heeft op
25 januari 2004 het volgende besloten:

Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 18 januari 2005 vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar


1. Provinciaal aanjaagteam voor vlot trekken woningbouwproductie Om de woningbouwproductie in Fryslân vlot te trekken, gaat de provincie Fryslân werken met een speciaal aanjaagteam, een soort vliegende brigade. De provincie wil maatwerk voor gemeenten gaan leveren, door per gemeente een aanpak af te spreken om te zorgen dat de woningbouwproductie, die volslagen gestagneerd is, versneld. Persbericht beschikbaar


2. GS maken eindbedrag Azië-actie over naar giro 555 Het geld dat GS en ambtenaren beschikbaar hebben gesteld tijdens de Friese Azië-actie gaat rechtstreeks naar giro 555. Het bedrag, in totaal E63.842,26, wordt zo snel mogelijk gestort. Gedeputeerde Ploeg en de initiatiefnemers hebben uitvoerig met elkaar gesproken over de mogelijkheid om bij te dragen aan directe noodhulp of structurele hulp in de vorm van een project. Uiteindelijk is in lijn met oproepen in de media echter besloten om het totale geldbedrag aan de Samenwerkende Hulporganisaties over te dragen. Op donderdag 6 januari werd in het Friese provinciehuis de actie 'Fryslân foar Azië gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. In het actiecomité zaten o.a. Otto van der Galiën, Wietze de Haan, Johannes Kramer en Hannie Palmen.


3. Provincie steunt onderzoek Terschellinger cultuur- en natuurcentum Dellewal Gedeputeerde Staten stellen de gemeente Terschelling E 23.300 beschikbaar voor een onderzoek naar de meest gewenste ontwikkeling voor het terrein Dellewal (bij West-Terschelling). De gemeente Terschelling heeft deze locatie, de enige natuurlijke baai in Nederland, aangekocht. Er zijn plannen om daar een Centrum voor natuur en landschap in combinatie met een multifunctioneel theatercentrum onder te brengen. Misschien is er nog meer mogelijk. Doel van de ontwikkeling van het terrein Dellewal is om een kwaliteitsslag in het toeristisch aanbod van het eiland te maken. Het onderzoek is in uitvoering bij het bureau Weusthuis Procesregie & Advies te Groningen. De provincie betaalt de helft van de totale kosten. Het bedrag komt uit het provinciaal budget Sociaal Economisch Beleid, onderdeel structuurversterking.


---- --