Ingezonden persbericht

Opening BidetShop

AMSTERDAM, 20050118 -- Eind januari wordt de BidetShop in Amsterdam geopend. Aan de Burgemeester Vening Meineszlaan 120 is een overzicht van alle producten te zien van de BidetShop.nl De BidetShop is exclusief importeur/distributeur voor Nederland van diverse modellen (electronische) bidets. In Nederland zijn de electronische bidets nog vrij onbekend. Vergeleken met een land als Japan, waar ca. 60% van de toiletten is uitgerust met een bidet en de zeer snel groeiende markt in de VS staat het begrip in Nederland nog in de kinderschoenen. Maar daar zal volgens de BidetShop snel verandering in komen.


Het bidet heeft zijn origine in Frankrijk. Oorspronkelijk bestond het uit twee afzonderlijke onderdelen: een waskom en een verplaatsbaar houten gestel. Zo is de naam bidet > ontstaan.

In Zuidelijke landen is het de gewoonste zaak om na gebruik van het toilet, het onderlichaam te wassen op het bidet. Het bidet zou eerder moeten beschouwd worden als een hygiënische noodzaak dan als een luxe of statussymbool. Het dagelijks gebruik van het bidet zou zo vanzelfsprekend moeten zijn als tandenpoetsen. Het is routine om onze handen te wassen als wij naar het toilet gegaan zijn, is het dan niet logisch dat wij ook ons onderlichaam reinigen?

In veel landen zijn de toiletten te klein voor een apart bidet. Daarvoor is het electronisch bidet ontwikkeld.

Een electronisch bidet is een toiletbril, waarin heel ingenieus sproeikopjes en een föhn zijn ondergebracht. Op een bedieningspaneel kan de temperatuur van het water, de waterdruk, de temperatuur van de föhn en zelfs de temperatuur van de zitting worden ingesteld. Met een druk op de knop komt het douchekopje vanonder de bril vandaan en reinigt met een oscillerende straal het onderlichaam. Voor de dames is er nog een extra (vaginale) douche. Daarna kan het onderlichaam met de föhn worden gedroogd.

Alle modellen hebben verschillende mogelijkheden, design en uiteraard verschillende prijzen en passen op praktisch elk bestaand toilet.

Bij de BidetShop.nl kunnen (na afspraak) alle modellen werkend bekeken worden en desgewenst kan ook de installatie voor u verzorgd worden.

Ook verkrijgbaar is de travelbidet, een handzaam apparaatje dat gemakkelijk meegenomen kan worden op vakantie.




Ingezonden persbericht