Ingezonden persbericht

Cadans Charters organiseert nieuwe cursussen vaarbewijs

HARLINGEN, 20050125 -- Cadans Charters&Training probeert vaarcursussen aan te bieden die voldoen aan specifieke eisen van een groep watersporters. Aan de hand van twee veel gestelde vragen; "waarom geen praktijk in de cursus?" en "zijn er geen korte aaneengesloten cursussen?", hebben we in 2005 twee cursussen met een unieke opzet op de agenda gezet: 5-daagse cursus vaarbewijs met praktijktraining en een weekendcursus vaarbewijs aan boord van een hotelschip.


Op de vraag om naast theorie ook praktijk in een vaarbewijscursus aan te bieden ontwikkelde Cadans Charters een concept waarbij niet alleen maar de theoretische "droge" stof maar ook de "natte" praktijk op het water ruim aan bod komt. De 5 daagse cursussen aan boord van één van onze schepen zijn een alternatief voor diegene die niet graag uit een boekje leren, maar liever een plaatje bij het praatje willen zien. Juist de onderwerpen die als lastig ervaren worden zoals manoeuvreren, koersen uitzetten, verlichting en reglementen worden dankzij de praktijk aan boord een stuk duidelijker. Een ideale manier om je voor te bereiden op het examen, maar ook voor het opdoen van een stuk praktijkkennis, die zeker zo belangrijk is als het vaarbewijspapiertje. In deze cursus wordt in de avonduren de complete theorie vaarbewijs II en het basiscertificaat marifoon behandeld. Overdag wordt er gevaren op het IJsselmeer en Waddenzee en wordt de theorie in de praktijk getoetst.

Verder breiden we ons cursusaanbod uit met een weekendcursus vaarbewijs aan boord van een hotelschip te Harlingen. Speciaal voor mensen die moeilijk een aantal avonden vrij kunnen plannen om een avondcursus te volgen hebben we een weekendcursus op stapel gezet.
De complete cursus vaarbewijs 2, dus vaarbewijs 1 en aanvulling worden vanaf vrijdagmiddag aangeboden in een intensief programma dat ons tot en met zondagmiddag bezig houdt met alle onderdelen van het vaarbewijs. Het schip wordt als instructielokaal gebruikt maar ook om maaltijden te nuttigen en te overnachten. In deze ongedwongen nautische sfeer wordt u voorbereidt om het examen vaarbewijs met goed gevolg af te sluiten. Daarnaast zullen er ook vele praktische vaartips worden aangereikt die het varen er zeker leuker en meer ontspannen op zullen maken.
Voor degene die het vaarbewijs I al in bezit hebben, bestaat ook de mogelijkheid om vanaf zaterdagmiddag de cursus te volgen om zodoende de kennis voor de aanvulling eigen te maken.

De cursussen worden begeleid door Eric Schepers, docent in het nautisch onderwijs en tevens 20 jaar actief als beroepsmatig schipper in de Europese kustwateren.

Doordat we van onze eigen schepen gebruikmaken kunnen we de cursussen voor een redelijke prijs aanbieden, waarbij cursusboeken, maaltijden en overnachtingen inclusief zijn.

Cadans Charters organiseert sinds 1985 verder nog:
* privé vaarcursussen zowel praktijk als theorie
* theoretische kustnavigatie
* training varen op Waddenzee en Noordzee
* marifooncursussen
Onze cursussen zijn te vinden op www.cadans-charters.nl