Politie Midden- en West Brabant


Persbericht district Tilburg

TILBURG, 25 januari 2005

Brand verwoest woning in Hilvarenbeek
HILVARENBEEK - Dinsdagmiddag brak rond 16.30 uur brand uit in een woning aan de Wouwerstraat in Hilvarenbeek. De 72-jarige bewoner kon zich, geholpen door buurtbewoners, op tijd in veiligheid stellen. Er raakte bij de brand niemand gewond. De bewoner en buren zijn opgevangen in een nabijgelegen café. In de loop van de avond konden ze weer terug naar hun eigen huizen. De woning van de 72-jarige is volledig uitgebrand.

De brand is door onbekende oorzaak ontstaan in het achtergedeelte van de woning waar een kachel brandde. Dat gebeurde terwijl de bewoner elders in huis op de eerste verdieping bezig was. Toen hij weer beneden kwam zag hij de vlammen en probeerde die zelf te blussen. Buurtbewoners hebben de man toen uit de woning geholpen.

De brandweer was met drie wagens uitgerukt en was de brand snel meester. Medewerkers van Salvage zijn ter plaatse gekomen om de eerste maatregelen te nemen.

Veel schade bij frontale aanrijding
TILBURG Door een inhaalmanoeuvre van een automobilist zijn dinsdagavond rond 18.40 uur op de Burgemeester Bechtweg in Tilburg twee personenautos frontaal met elkaar in aanrijding gekomen en werden daarbij volledig vernield.

De bestuurster van een van de autos leek niet direct gewond, maar ze is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De veroorzaker van de aanrijding, een mannelijk bestuurder raakte niet gewond. De Burgemeester Bechtweg was zeker anderhalf uur afgesloten voor alle verkeer.

De aanrijding gebeurde ter hoogte van het viaduct van de Kalverstraat waar de man in zijn auto tussen of achter een rij autos reed en plotseling ging inhalen. Op dat moment naderden uit tegenovergestelde richting enkele autos waarvan de vrouw de eerste was. Ondanks correctiepogingen van beide automobilisten was een frontale aanrijding onvermijdelijk.

Auteur: Jan Clarijs