Politie Zeeland


O-516-2005 Automobiliste gewond bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval in Hoedekenskerke is dinsdagmiddag rond 13.15 uur een 41-jarige vrouw uit de gemeente Borsele gewond geraakt. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
De vrouw reed in haar auto over de 's Gravenpoldersestraat toen ze in een bocht de macht over het stuur verloor. Ze kwam aan de linkerzijde van de weg tegen een boom tot stilstand. Omdat de vrouw bekneld zat in haar auto, werd ze door de brandweer van 's Gravenpolder uit haar auto bevrijd.


W-517-2005 Fietser geschept door personenauto

Op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen is dinsdagmiddag rond 16.00 uur een fietser geschept door een personenauto.
Een 36-jarige Vlissingse automobiliste wilde afslaan naar de Vrijburg en zag hierbij een 29-jarige fietser uit Middelburg, die op dezelfde weg rechtdoor wilde, over het hoofd. De fietser kwam hierbij ten val en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om een hoofdwond te laten hechten.


O-518-2005 Vrouw op fiets aangereden door auto

Een 23-jarige vrouw uit Zierikzee is dinsdagmiddag rond 17.00 uur in haar woonplaats aangereden door een personenauto.
Een 50-jarige automobilist uit de gemeente Tholen wilde vanaf de rotonde de Haringvlietstraat inrijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de 23-jarige vrouw die op haar fiets over het fietspad reed. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val en liep hierbij een bult op haar hoofd en een lichte hersenschudding op.


O-519-2005 Meisje op fiets aangereden

Op de Stationsweg in Kruiningen is dinsdagmiddag om 15.00 uur een 14-jarig meisje uit de gemeente Reimerswaal ten val gekomen nadat ze was aangereden door een auto.
Het meisje fietste met een leeftijdsgenootje achterop toen ze op het kruisingsvlak geen voorrang kreeg van een bedrijfsauto met aanhangwagen bestuurd door een 23-jarige Goesenaar. Ze kon niet meer op tijd remmen en fietste tegen de zijkant van de auto op. Hierdoor kwam zij ten val met haar hoofd op het wegdek. Ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse gecontroleerd maar kon geen verder letsel constateren dan een beurse plek op haar hoofd. Het meisje dat bij haar achterop zat, kon op tijd van de fiets afspringen.

O-520-2005 Met 150 km door de Westerscheldetunnel
Dinsdagavond is het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit Goes wegens een snelheidsovertreding.
De man reed rond 21.15 uur met een gecorrigeerde snelheid van 152 km per uur door de Westerscheldetunnel. Toen de automobilist werd staande gehouden rook zijn adem naar alcohol. Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ter plaatse ingevorderd voor te hard rijden.





Politie Zeeland