Stern Groep


Stern Groep realiseert incidentele bate

25 januari 2005 Stern Groep NV, beursgenoteerde automotive groep, maakt bekend dat per 31 december 2004 het Chrysler Jeep dealerbedrijf te Eindhoven is verkocht aan Automotive Holding Eindhoven BV. Stern Groep realiseert daarmee nog in het afgelopen boekjaar een incidentele bate. Tevens is het belang in Zaanse Lease Groep BV uitgebreid tot 100% en is de verkoop van Automobielbedrijf Vemo BV afgerond.

Verkoop Chrysler Jeep Eindhoven
De verkoop van Chrysler Jeep Eindhoven is geschied in overleg met de importeur DaimlerChrysler Nederland. De verkoop past in het streven van Stern Groep naar aansluitende rayons voor dealerbedrijven van één merk of merkencluster. Daarmee worden maximale synergievoordelen bereikt en wordt de kostenbasis op een zo laag mogelijk niveau gebracht. Stern Groep heeft 4 Chrysler Jeep dealerbedrijven in een aansluitend rayon in Amsterdam, Heemstede, Purmerend en Uithoorn. Chrysler Jeep Eindhoven is een goed lopend bedrijf dat echter te ver van de basis van de 4 Chrysler Jeep dealerbedrijven in Noord Holland ligt om de gewenste synergievoordelen te kunnen realiseren. Overigens heeft Stern Groep een deelneming van 50% in Chrysler Jeep Nijmegen.

Overname Zaanse Lease Groep
Met de overname op 9 juli 2004 van Zwart Beheer (Opel dealer in Wormerveer en Zaandam) heeft Stern Groep 25% verworven in Zaanse Lease Groep BV. Daarna heeft Stern Groep in 2 stappen de resterende 75% van deze regionale leasemaatschappij overgenomen. Eind 2004 is het belang van Stern Groep in Zaanse Lease Groep derhalve 100%. Zaanse Lease Groep, gevestigd in Zaandam, heeft een portefeuille van circa 800 leasecontracten en zal in het 1e kwartaal 2005 volledig geïntegreerd worden met Stern AutoLease te Purmerend.

Verkoop Vemo afgewikkeld
De reeds eind 2003 aangekondigde verkoop van Automobielbedrijf Vemo op 31 december 2004 is afgewikkeld.

Jaarcijfers
De publicatie van de jaarcijfers 2004 zal op 17 maart 2005 vóór beurs plaatsvinden.