RECHTBANK AMSTERDAM

Toegangsregeling proforma behandeling zaak Mohammed B.

Rechtbank Amsterdam
10 januari 2005

PERSBERICHT

Toegangsregeling proforma-behandeling zaak Mohammed B.

De pro forma-behandeling van de zaak tegen Mohammed B. is vastgesteld op woensdag 26 januari 2005 in de extra beveiligde zittingszaal van de rechtbank Amsterdam aan de Zuidermolenweg 1 te Osdorp. De zitting begint om 1 0.00uur.

Het aantal plaatsen in de zittingszaal en op de publieke tribune is beperkt. Men wordt daarom verzocht om tijdig aanwezig te zijn. De zittingszaal sluit om 09.30 uur. Bij de ingang kan een rij staan omdat iedereen een detectiepoort moet passeren. Men dient zich te kunnen identificeren. In het gebouw aan de Zuidermolenweg is filmen, fotograferen en het maken van geluidsopnamen verboden. Apparatuur (inclusief mobiele telefoons) kan om die reden worden ingenomen.

Accreditatie pers
Voor journalisten is in principe één plaats per medium beschikbaar. De perskamer fungeert als werkruimte; er is geen verbinding met de zittingszaal.
Journalisten dienen zich vóór 21 januari a.s. per e-mail aan te melden bij de rechtbank (adres: rbadamvl@amsarr.drp.minjus.nl), met opgave van de volgende gegevens:

Naam:
Geboortedatum en plaats:
Nummer perskaart:
Naam medium:
Type medium:
Telefoon:
GSM:
E-mail:
SNG (ivm parkeren): Ja/Nee

Vertegenwoordigers van radio en televisie dienen zich tevens aan te melden bij de N.O.S. die de poolregeling zal verzorgen voor audiovisuele media (035 677 8052).

Fotografen en tekenaars
De rechtbank en de officier van Justitie kunnen worden gefotografeerd van 09.10 uur tot 09.20 uur. Na het maken van deze foto's moeten de fotografen het gebouw aan de Zuidermolenweg verlaten. Publiek en andere aanwezigen mogen niet worden gefotografeerd. Fotografen zijn verplicht zich aan te melden op bovenvermelde wijze, eveneens vóór 21 januari 2005. Ook tekenaars dienen zich aan te melden.

Voor informatie: Bureau voorlichting & communicatie rechtbank Amsterdam
tel: 020-5412882.

10 jan 05 15:48