Heuvelrug, 09.50 uur

Utrecht 26-01-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Straatroof

VEENENDAAL Op dinsdag 25 januari deed een vrouw aangifte van een laptoproof van maandag 24 januari.

Op maandag liep een 37-jarige vrouw uit Overberg met haar zoon door het fietsertunneltje naar de Nijhofflaan. Plotseling werden zij ingehaald door een bromscooter met twee opzittenden. De passagier rukte de laptoptas van de vrouw uit haar hand en de verdachten gingen er vandoor in de richting van de Nijhofflaan. De Overbergse kwam bij de straatroof ten val, maar liep geen letsel op.

De verdachten reden op een blauw/grijze bromscooter. De passagier had een zwarte jas met op de rug in grote witte letters het merk Lonsdale en hij droeg een petje.

Getuigen of mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Kleedkamer

VEENENDAAL Op dinsdag 25 januari werden drie verdachten aangehouden op verdenking van (poging tot) diefstal.

Rond 20.00 uur was een groep mannen aan het sporten in een sportcomplex aan de Rembrandtlaan. Het viel hen op dat twee jongens naar hun sporten aan het kijken waren, maar tegelijkertijd vaak in de richting van de kleedkamer keken. De sporters vertrouwden het niet en één van hen ging poolshoogte in de kleedkamer nemen. Daarbij betrapte hij een jongen die met zijn hand in de jaszak zat van de jas van één van de sporters. Daarop werd het drietal, een jongen van 13 uit Wageningen en jongens van 15 en 16 jaar en afkomstig uit Veenendaal, aangehouden op grond van (poging tot) diefstal in vereniging. Zij werden even later overgedragen aan de politie.

Het drietal is in het politiebureau verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.