Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 januari 2005

Automobilist aangehouden

Automobilist probeert zich aan een verkeerscontrole te onttrekken maar dit loopt voor hem helemaal verkeerd af

Hengelo

Tijdens een gordelcontrole op de Boekweitweg in Hengelo, die dinsdagmiddag 25 januari plaatsvond, gaven politieagenten een automobilist een stopteken omdat hij geen gordel droeg. De man reed echter door waarop de agenten achter hem aanreden. Aan het einde van de Wilmskamp sloeg de de man met een te hoge snelheid rechtsaf de Oude Grensweg in. Er lag een laagje ijs op het wegdek als gevolg waarvan hij met zijn auto doorgleed en tegen een aldaar stilstaande auto botste. De politieagenten hielden de bestuurder, een 31-jarige man uit Enschede, vervolgens aan. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn. De man werd bekeurd voor het negeren van het stopteken en het niet dragen van een autogordel. Verder wordt proces-verbaal opgemaakt voor zijn verkeersgevaarlijk rijgedrag en het rijden in een onverzekerde auto. De auto werd afgesleept. Zodra de 31-jarige man de auto verzekerd heeft en de sleepkosten heeft betaald, krijgt hij zijn auto weer terug.

Tijdens de gordelcontrole werden 133 inzittenden gecontroleerd. 17 personen bleken geen gordel te dragen en zijn hiervoor bekeurd. (05-010790)

Tanken zonder te betalen

Tanken zonder te betalen komt een automobilist duur te staan

Hengelo

Dinsdagmiddag 25 januari zagen surveillerende politieagenten rond 13.00 uur op de Goudenregenstraat in Hengelo een auto rijden, waarvan zij wisten dat hiermee even daarvoor bij een tankstation aan de Platinastraat in Hengelo was getankt zonder te betalen. De agenten gaven de bestuurder een stopteken en hielden hem vervolgens aan. De verdachte, een 25-jarige Hengeloër, bekende de diefstal. De man werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-010702)

Bedrijfsongeval

Glazenwasser valt van ladder en raakt gewond

Denekamp

Dinsdagmorgen 25 januari was een 30-jarige man uit Almelo in opdracht van zijn werkgever, een schoonmaakbedrijf in Hengelo, ramen aan het lappen van een flatgebouw aan de Oldenzaalsestraat in Denekamp. Toen de man de ladder opliep, schoot deze weg waardoor hij ten val kwam. Volgens een getuige had de 30-jarige man het trottoir eerst sneeuwvrij gemaakt voordat hij de ladder plaatste. Vermoedelijk was de ondergrond toch nog glad waardoor de ladder wegschoot. De man werd met arm- en heupletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld. (05-010629)

Wapens aangetroffen

Politie houdt automobilist aan nadat in zijn auto wapens werden aangetroffen

Almelo

Politieagenten hielden dinsdagavond 25 januari omstreeks 21.45 uur een 26-jarige man uit Almelo aan op de Ootmarsumsestraat in Almelo. Bij een controle werd in zijn auto een gasalarmpistool en een honkbalknuppel aangetroffen. Beide wapens werden in beslag genomen.Tegen de 26-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van de Wet Wapens en Munitie. (05-010974)

Verkeerscontrole

Bij verkeerscontrole werden 28 processen-verbaal opgemaakt

Oldenzaal

Dinsdag 25 januari hield de politie van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 14.30 uur een verkeerscontrole op twee locaties in Oldenzaal te weten de Enschedesestraat en de Schipleidelaan.

In totaal werden 28 processen-verbaal opgemaakt: . Lekke uitlaat (1x)
. Geen kentekenbewijs (1x) . Geen gordel (4x)
. Negeren van de verplichte rijrichting (2x) . Niet handsfree bellen (1x) . Auto niet verzekerd (1x) . Overschrijding maximum snelheid (18x - hoogst gemeten snelheid op de Schipleidelaan was 89 km per uur, daar waar een maximum snelheid van 50 geldt)

(05-010683)

Verdachte aangehouden

Automobilist wordt voor diverse feiten aangehouden

Enschede

Surveillerende politieagenten zagen dinsdagavond 25 januari in Enschede een auto rijden, die bij navraag niet verzekerd en niet gekeurd bleek te zijn. De bestuurder parkeerde zijn auto op de Haaksbergerstraat waarna de agenten hem toespraken. Ondertussen bleek dat de bestuurder, een 35-jarige man uit Hengelo, nog een aantal boetes had openstaan en dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd ademanalyse uitgevoerd. De uitslag hiervan was 1,62 promille. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat de 35-jarige man die avond de boetes niet kon betalen, is hij opgesloten. (05-010948)

Aanhoudingen na diefstal

Mannen proberen kleding te retourneren nadat zij deze eerder die dag hadden gestolen

Enschede

Een 43-jarige vrouw uit Enschede ontdekte dinsdagmiddag 25 januari dat er kleding uit haar fietstas was gestolen. De diefstal had plaatsgevonden aan De Heurne in Enschede. De vrouw was daar even een winkel binnengegaan en had haar fiets voor de winkel geparkeerd. In de fietstas zat een tas met kleding, die zij even daarvoor bij een winkel aan het H.J. van Heekplein had gekocht. Nadat de vrouw de diefstal ontdekt had, ging zij naar deze winkel terug en vertelde het personeel wat er gebeurd was.

Rond 14.30 uur meldde personeel van bovengenoemde winkel aan de politie dat er twee mannen in de winkel stonden die kledingstukken wilden retourneren waarvan het personeel wist dat deze eerder die dag gestolen waren. Politieagenten gingen naar de winkel en hielden de twee verdachten, 18-jarige mannen uit Enschede, aan. Zij hadden inderdaad geprobeerd de kledingstukken van de 43-jarige vrouw te retourneren. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Een van de 18-jarige verdachten werd na verhoor heengezonden. De andere 18-jarige verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten omdat hij ook nog verdacht wordt van diefstal van een bromfiets, hetgeen op 12 augustus 2004 plaatsvond in de Marconistraat in Enschede. Een 26-jarige man uit Enschede deed hiervan destijds aangifte. (05-010775)

Veelpleger aangehouden

Winkeldief blijkt veelpleger te zijn

Holten

Politieagenten hielden dinsdagmiddag 25 januari omstreeks 14.40 uur op de Pannenbakkersstraat in Holten een 37-jarige man uit Holten aan. Bij de man werd een DVD-speler aangetroffen, die even daarvoor uit een winkel aan de Smidsbelt was gestolen. Omdat de 37-jarige man een stelselmatige dader is, is hij in verzekering gesteld en opgesloten. Hij zal donderdag 27 januari worden voorgeleid. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-010813)

Inbraak in bedrijf

De buit bestond voornamelijk uit computerapparatuur

Rijssen

In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 januari werd ingebroken in een bedrijf aan de Elsenerstraat in Rijssen. Een deur bleek geforceerd en weggenomen werd voornamelijk computerapparatuur waaronder een aantal flatscreens. De waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend. Door een medewerker van het bedrijf werd inmiddels aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. (05-010614)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --