HILL'S PET NUTRITION

Persbericht 26 januari 2005

Hond Quincy en kat Garfield Afslankkampioenen van het Jaar

Amstelveen - Vanmiddag zijn tijdens de Nationale Afslankfinale bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen de hond Quincy en kat Garfield uitverkozen tot Afslankkampioenen van het Jaar. Beagle Quincy van Karin den Rooyen uit Stein (Limburg) verloor in 7,5 maand maar liefst 8,5 kilo; bijna de helft van haar oorspronkelijke gewicht. Europese korthaar Garfield van Sylvia Schutte uit Zwolle verloor 3 kilo in 9 maanden; maar liefst ruim 30% van zijn oorspronkelijke gewicht. De dieren volgden een Afslankprogramma dat Hills Pet Nutrition jaarlijks samen met dierenartsen organiseert. De baasjes van de winnaars kregen ieder een reischeque overhandigd van 1500 euro. Ook de dierenartsenpraktijken die de winnaars begeleidden, werden gehuldigd. Een speciale aanmoedigingsprijs ging naar Labrador Retriever Topsy van Henriëtte Smeitink uit Driebergen. Alle 10 de finalisten werden beloond met een half jaar lang gratis eersteklas Hills voeding.

Tijdens de finale, onder leiding van Anniko van Santen, presenteerden de 10 finalisten zich aan de jury waarin Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden, dierenarts Wijnand de Groot en Belinda Meuldijk zitting hadden. Van de finalisten werden portretfilms getoond en hun baasjes moesten op het podium vragen beantwoorden van de jury over het afslankproces.

Hills organiseert het afslankprogramma omdat maar liefst de helft van de honden en katten te zwaar is. Opvallend is dat het merendeel van de baasjes aangeeft zelf te weinig te bewegen, terwijl dat, naast goede voeding, een grote invloed heeft op het gewicht en een gezond leven. Juryvoorzitter Wijnand de Groot: de dieren zien er niet alleen beter maar zijn ook weer een stuk levendiger; een goed gewicht verbetert de kwaliteit van leven.

Beoordelingscriteria wedstrijd
Om deel te nemen aan de wedstrijd volgden de kandidaten de afgelopen maanden een gewichtscontroleprogramma. De resultaten werden bijgehouden op een gewichtscontrolekaart. Deze werd samen met een voor en na foto opgestuurd naar Hills die op basis van de beoordelingscriteria 10 finalisten selecteerde. Naast algehele gezondheidsverbetering werd daarbij gekeken naar het totale gewichtsverlies en de periode waarin dit gebeurde; de verbetering van conditie; andere verbeterde medische condities; de omstandigheden waarin het gewichtsverlies plaatsvond en de beschikbaarheid en kwaliteit van voor en na fotos.

Dieetvoeding
Voor honden en katten die lijden aan overgewicht heeft Hills de speciale voeding Prescription Diet* r/d* (alleen verkrijgbaar bij dierenarts) om af te slanken. Dit voer smaakt net zo lekker als Hills* Science Plan* voor gezonde honden en katten dat verkrijgbaar is bij de dierenspeciaalzaak. De hond of kat mag dezelfde hoeveelheid eten als gewoonlijk, zodat hij/zij geen hongergevoel krijgt. Ander voer van Hills is Prescription Diet* w/d* en Science Plan* Light om het optimale gewicht in stand te houden. Voor katten kan ook Prescription Diet* m/d* gebruikt worden. Daarnaast is het belangrijk om veel met de dieren te wandelen en te spelen.


---