Crucell N.V.

Crucell leeft voorschriften volledig na

Leiden, 26 januari 2005 - Vandaag werd in de media de suggestie gewekt dat een aantal medewerkers en leden van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van het Nederlandse biotechnologie bedrijf Crucell N.V. (Euronext, Nasdaq: CRXL) bij het uitoefenen van opties heeft gehandeld met voorkennis.

De opties zijn uitgeoefend op basis van een beslissing die twee maanden daarvoor is genomen, ver voor de aanvang van de gesloten periode. Deze beslissing was, in overeenstemming met geldende wet- en regelgeving, gedocumenteerd en schriftelijk kenbaar gemaakt op 11 november 2004.

De Nederlandse voorwetenschapswet- en regelgeving, de strengste van de wereld, staat dit uitdrukkelijk toe.

"Crucell leeft alle geldende Nederlandse en Amerikaanse effectenwetgeving na, inclusief zijn eigen interne code met betrekking tot handel met voorkennis," zei Dr. Pieter Strijkert, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Crucell.

Een Vraag en Antwoord is beschikbaar op de website www.crucell.com

Over Crucell
Crucell N.V. is een biotechnologiebedrijf gericht op het ontwikkelen van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten, waaronder Ebola, influenza, malaria, West-Nijl virus en hondsdolheid. Ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf zijn onder andere samenwerkingen met Aventis Pasteur voor griepvaccins, de U.S. National Institutes of Health voor Ebola en malaria vaccins en GlaxoSmithKline (GSK), Walter Reed Army Institute of Research en New York University voor een malaria vaccin. Crucell's producten zijn gebaseerd op zijn innovatieve PER.C6® technologie, welke een veiligere, efficiëntere manier voor het produceren van biofarmaceutische producten mogelijk maakt. Crucell licenseert zijn PER.C6® technologie voornamelijk op niet-exclusieve basis aan de biofarmaceutische industrie. Licentiehouders en contractproducenten zijn onder andere DSM Biologics, GSK, Centocor/J&J en Merck & Co., Inc. Crucell is gevestigd in Leiden en staat genoteerd op Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op de website www.crucell.com.

This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forward-looking statements. For information relating to these factors please refer to our Form 20-F, as filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on February 27, 2004, and the section entitled "Risk Factors". The company prepares its financial statements under generally accepted accounting principles in the United States (US GAAP).

Neem voor meer informatie contact op met:

Crucell N.V.
Elizabeth Goodwin
Director IR and Corp. Communications
Tel. +31 (0)71 524 8718
e.goodwin@crucell.com