Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 26 januari 2005

Verdachte woninginbraak aangehouden

BREDA- De politie heeft gisteravond een 21 jarige Bredanaar aangehouden omdat hij van een woninginbraak wordt verdacht. De inbraak vond een avond ervoor plaats in een woonhuis aan het Cannaertserf in Breda. Daar was de bewoonster rond 23.00 uur wakker geworden van gestommel in haar huis. De vrouw riep de hulp in van een van de achterburen die de dief nog zag wegvluchten in de richting van een geparkeerde auto. Toen de inbreker in wilde stappen trok de achterbuurman de autosleutels uit zijn handen en moest de dader er te voet vandoor. Gisteravond rond 23.30 uur trof de politie de verdachte thuis en werd hij aangehouden. Voorzover bekend wordt er niets uit de woning vermist. De alert optredende buur zal wordt door de politie uitgenodigd voor het project Beloonde Burger. Een project van de politie district Breda, dat burgers in het zonnetje zet die zich in hebben ingezet voor de bestrijding van de criminaliteit of hulp hebben verleend aan mensen in levensnood. Het project is twee jaar geleden gestart en heeft inmiddels al 120 burgers beloond voor hun optreden.

Vrouwen gerold van portemonnee

BREDA- Twee Bredase vrouwen zijn gistermiddag slachtoffer geworden van zakkenrollen. De diefstallen vonden plaats in de Barones en in de Ginnekenstraat. De buit bestaat uit bankpasjes en totaal 150 euro aan geld. De politie doet een beroep op het winkelend publiek alert te zijn tijdens het winkelen. Zakkenrollers maken meestal gebruik van de onbewaakte momenten en hebben het dan vooral aandacht voor jaszakken en tassen.

Gisteravond rond 20.00 uur raakte een vrouw uit Heen op het Station in Breda haar portemonnee kwijt aan een zakkenroller. Ook zij mist geld en pasjes.

Woninginbraak met Bulgaarse methode

BREDA- Bij een woninginbraak aan de Lindestraat in Breda heeft de dader een digitale camera en een DVD-speler buitgemaakt. De dader kwam de woning binnen door het afbreken van de cilinder van het slot. De zogenaamde Bulgaarse inbraak methode is met goed hang- en sluitwerk goed te bestrijden. Inbrekers zien graag de naar buiten uitstekende cilinders van sloten, omdat zij weten dat deze eenvoudig zijn te forceren.

Muur bij politiebureau beklad

BREDA- Een stenen muur van de omheining van het politiebureau aan de Vlaanderenstraat is beklad met een Keltisch kruis in een cirkel. De politie ontdekte gisteren aan het eind van de middag de bekladding. Vandaag is de tekst van de muur verwijderd.

Diefstal Bouwkraan

ZEVENBERGSCHEN HOEK-Op een bouwterrein aan de Oude Moerdijkseweg is in de nacht van dinsdag op woensdag een bouwkraan gestolen. De oranjekleurige kraan van het merk Atlas 1504 stond op een afgesloten terrein. Het is niet bekend hoe men bij en in het voertuig kon komen.

Politie onderzoekt poging beroving

BREDA-Dinsdagavond heeft een onbekende dader geprobeerd een 30-jarige vrouw uit Breda te beroven van haar geld. Dat gebeurde bij een pinautomaat aan de Jan Ligthartstraat. Het slachtoffer had tevergeefs geld proberen te pinnen toen plotseling een persoon, die zich met een sjaal had vermomd, met een mes tegenover haar stond. De dader veronderstelde dat de vrouw net geld uit de automaat had ontvangen en eiste dat op van de vrouw. Toen een jonge man naar de pinautomaat toe kwam lopen is de overvaller er vandoor gegaan in de richting van de Dr. Struijkenstraat. De beroving vond plaats tussen 21:15 en 21:30 uur. De politie stelt een onderzoek in.

Zundertse politie houdt verkeerscontrole

ZUNDERT-Bij een verkeerscontrole aan de Hofdreef zijn dinsdagmorgen vijf bestuurders van autos bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. De politie zal de komende tijd extra controleren op naleving van de draagplicht. In de praktijk blijken ouders die met hun kroost op weg zijn naar school de kinderen niet beveiligen met een autogordel.

Aanhouding gezochte

BREDA-In een woning aan de Christian Huygensstraat is dinsdagavond een 48-jarige inwoner van Arnhem aangehouden. Bij een controle bleek dat de man nog vijf vonnissen open had staan, waaronder 14 dagen gevangenisstraf en ruim 500 euro aan boetes. De Arnhemmer is ingesloten.

Politie houdt jonge fietsendieven aan

BREDA-Op de Menno van Coehoornstraat zijn woensdagmiddag voor een poging diefstal van een fiets een 16-jarige inwoner en 17-jarige inwoner van Breda aangehouden. Een alerte getuige meldde de politie dat het tweetal een witgrijze fiets probeerde te stelen. Met het opgegeven signalement ging de politie op zoek naar het tweetal. Bij het station werd het tweetal door de politie onderschept en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn beiden heengezonden.Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

GALDER-Aan de St Jacobsstraat is dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn er 324 autos gepasseerd waarvan er 178 te snel reden. Hoogst gemeten snelheid was 67 km per uur.

ETTEN-LEUR-Tussen 09:00 uur en 12:00 uur controleerde de politie woensdag aan de Rijsbergseweg 872 automobilisten. 21 reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

ZUNDERT-Aan de Rucphenseweg werd tussen 12:30 en 15:30 uur op snelheid gecontroleerd. 465 bestuurders passeerden de radarpost. Zes overtraden de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst genoteerde snelheid bedroeg 99 km/u.

Auteur: Henk Snepvangers