Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Parels van Amsterdam
26 januari 2005
September 2004 is de gemeente Amsterdam gestart met de citymarketingcampagne I amsterdam. Deze campagne is erop gericht om de positie van Amsterdam ten opzichte van de haar omringende Europese steden te verbeteren. Doel van de campagne is het profileren van Amsterdam als een stad die creativiteit, innovativiteit en handelsgeest hoog in haar vaandel draagt.
Om dat zo breed mogelijk te communiceren is een slogan bedacht: I amsterdam . Achterliggende idee is dat straks, net zoals in New York, iedereen in een t-shirt loopt met de opdruk I amsterdam .

Alle Amsterdammers zijn ambassadeurs van hun stad en dat kan op veel manieren worden uitgedragen. Een van die manieren vormen de talloze voorbeeldprojecten die in Amsterdam worden bedacht en uitgevoerd; de parels van Amsterdam.

Trainees van de gemeente Amsterdam hebben eind vorig jaar per stadsdeel projecten verzameld die een positieve bijdrage leveren aan het imago van de stad. De projecten laten zien wat Amsterdam te bieden heeft als woon-, kennis- en zakenstad.

De parels van de veertien stadsdelen bestaan onder andere uit de Hallen in Oud-West, de NDSM-werf in Noord en het gebied rondom het Olympisch stadion.

Amsterdam Zuidoost wordt vertegenwoordigd met de projecten Cultureel Educatief Centrum Zuidoost (CEC) en de grootscheepse vernieuwing van de Bijlmer.

`Parels van Amsterdam' was eerder te zien in de Zuiderkerk en de Stopera. Na de vier weken in Zuidoost zal de tentoonstelling naar een volgend stadsdeel verhuizen.

Wilt u deze tentoonstelling bezichten kom dan naar het informatiecentrum aan het Bijlmerplein 79 in winkelcentrum Amsterdamse Poort, 100 meter van metro- en treinstation Amsterdam Bijlmer. De tentoonstelling is op werkdagen van 09.00 - 16.00 uur te bezichtigen.