Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Presentatie Boek Klotengedichten - poëzie over de mannelijke genitaliën - met angst voor castratie en kloten als kalebassen of als kiwi's

Met o.a. gedichten over het scrotum van Hugo Claus, Herman de Coninck, Lucebert en Gerrit Komrij

Presentatie: Op de Gedichtendag 27 januari in Groningen (tijdens de Poëziemarathon) & op zaterdag 5 februari in Amsterdam

Na de bundel Kutgedichten waarin bloemlezers Tsead Bruinja en Daniël Dee zich een weg door de Nederlandse poëzie baanden op zoek naar gedichten waarin het vrouwelijke geslachtsorgaan, oftewel de kut, een hoofd- of bijrol speelde, zijn nu de ballen aan de beurt. De kloten bleken vaak symbool voor de mannelijke vruchtbaarheid of het gebrek daaraan. Zo worden de kloten in deze bloemlezing letterlijk vergeleken met kalebassen en kiwi's en wordt castratie door de mannen volop gevreesd. Door vrouwen wordt het scrotum flink besnuffeld en her en der smakelijk bespot. Het resultaat is een veelzijdige verzameling gedichten uit de levendige Nederlandse poëzie waarin het scrotum zingt, knarst en hinnikt.

Het boek wordt gepresenteerd op donderdag 27 januari (de Gedichtendag) om 14.00 uur in de USVA (Munnekeholm 10) te Groningen en zal op zaterdag 5 februari om 17.00 in boekhandel Joot (Hartenstraat 15) te Amsterdam nogmaals ten doop worden gehouden. Bij beide presentaties zal een groot aantal dichters hun klotengedicht ten gehore brengen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Hieronder vindt u meer informatie over de presentaties, een aantal persquotes over Kutgedichten en een lijst met dichters waarvan werk is opgenomen in Klotengedichten.