Waterschap Roer & Overmaas



21-01-2005

Openbare bekendmaking: Openbare vergaderingen Adviescommissies op 27 en 31 januari 2005

Openbare vergaderingen Adviescommissies

Op 27 en 31 januari 2005 bespreken de adviescommissies aan het dagelijks bestuur diverse notities. De vergaderingen vinden plaats in het waterschapshuis aan de Parklaan 10 te Sittard. De Commissie Algemeen Bestuurlijke Aangelegenheden vergadert op donderdag 27 januari om 8.30 uur. De Commissie Watersysteem alsmede de Commissie Financiën vergadert op maandag 31 januari om 9.00 uur respectievelijk om 10.30 uur. De vergaderingen zijn openbaar.

Informatie
De agendas liggen met alle bijbehorende stukken ter inzage in het waterschapshuis op werkdagen tijdens kantooruren. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met het Team Algemene en Juridische Zaken, telefoon 046-4205753.
De volledige agendas treft u hieronder aan.

AGENDA VOOR DE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN OP DONDERDAG 27 JANUARI 2005 OM 8.30 UUR IN DE BESTUURSKAMER VAN HET WATERSCHAPSHUIS TE SITTARD


1. Opening, mededelingen en vaststelling agenda
2. Besluitenlijst van de vergadering d.d. 18 november 2004 (bijlage)
3. Notitie inzake beantwoording van een vraag (bijlage)
4. Notitie inzake delegatie grondwatertaken; nieuwe aanpak Optimaal Waterbeheer in de Landbouw en aanpassing Legesverordening (bijlage)
5. Notitie inzake wijziging bovenwettelijke werkloosheidsregeling (bijlage)

6. Notitie inzake brutering ambtstoelage voorzitter als gevolg van de wijziging van het Rechtspositiebesluit voorzitters van waterschappen (bijage)

7. Notitie inzake beschikbaarstelling krediet voor huisvesting Waterschap Roer en
Overmaas; 5e begrotingswijziging 2005 (bijlage)
8. Rondvraag en sluiting

AGENDA VOOR DE VERGADERING VAN DE COMMISSIE FINANCIËN OP MAANDAG 31 JANUARI 2005 OM 10.30 UUR IN DE VOORLICHTINGSRUIMTE VAN HET WATERSCHAPSHUIS TE SITTARD


10.30 uur

Toelichting op het werk van de STOWA en de betekenis daarvan voor de waterschappen door ir. J.M.J. Leenen, directeur van de STOWA.

Aansluitend


1. Opening vergadering, mededelingen en vaststelling agenda
2. Besluitenlijst van de vergadering d.d. 22 november 2004 (bijlage)
3. Notitie inzake beantwoording van vragen (bijlage)
4. Notitie inzake beschikbaarstelling uitvoeringskrediet ten behoeve van waterschaps-bijdrage herinrichtingen 'Centraal Plateau' en 'Mergelland-Oost'; 4e begrotingswijziging 2005 (bijlage)
5. Notitie inzake Nota reservebeleid 2002 (bijlage)
6. Notitie inzake delegatie grondwatertaken; nieuwe aanpak Optimaal Waterbeheer in de Landbouw en aanpassing Legesverordening (bijlage)
7. Notitie inzake beschikbaarstelling van een uitvoeringskrediet ten behoeve van groot onderhoud 2005; 3e begrotingswijziging 2005 (bijlage)

8. Notitie inzake beschikbaarstelling krediet voor huisvesting Waterschap Roer en
Overmaas; 5e begrotingswijziging 2005 (bijlage)
9. Rondvraag en sluiting

AGENDA VOOR DE VERGADERING VAN DE COMMISSIE WATERSYSTEEM OP MAANDAG 31 JANUARI 2005 OM 9.00 UUR IN DE VOORLICHTINGSRUIMTE VAN HET WATERSCHAPSHUIS TE SITTARD


1. Opening, mededelingen en vaststelling agenda
2. Besluitenlijst van de vergadering d.d. 22 november 2004 (bijlage)
3. Notitie inzake beantwoording vragen (bijlage)
4. Nadere toelichting door de adjunct-directeur van het waterschap op het bufferbeleid van het waterschap en de door het waterschap gehanteerde normering

5. Notitie inzake delegatie grondwatertaken; nieuwe aanpak Optimaal Waterbeheer in de Landbouw en aanpassing Legesverordening (bijlage)
6. Notitie inzake beschikbaarstelling van een uitvoeringskrediet ten behoeve van groot onderhoud 2005 (bijlage)

7. Notitie inzake beschikbaarstelling uitvoeringskrediet ten behoeve van waterschaps-bijdrage herinrichtingen 'Centraal Plateau' en 'Mergelland-Oost' (bijlage)

8. Rondvraag en sluiting

Aansluitend
Toelichting op het werk van de STOWA en de betekenis daarvan voor de waterschappen door ir. J.M.J. Leenen, directeur van de STOWA.