Gemeente Oirschot

Wet milieubeheer

Besluit opleggen nadere eis

Betreft: besluit tot het opleggen van een nadere eis op verzoek van TPG Post B.V., Rayon Eindhoven, voor een postdistributiecentrum aan het adres St. Jorisstraat 8 in Oirschot, voor de maximale geluidsniveaus in de nachtperiode.

Verzoeker: TPG Post B.V., Postbus 99100, 5600 N.A. in Eindhoven.

Strekking besluit: Voorschrift 1.1.1.a uit de bijlage behorende bij het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer (wat handelt over geluidsgrenswaarden waar inrichtingen welke vallen onder het Besluit aan moeten voldoen) met betrekking tot de adressen Vuurslag 3, 5 en 7 in Oirschot, te vervangen door voorschrift 1.1 uit bijlage 1 behorende bij onderhavig besluit.

Het betreft een verruiming van de maximale geluidsniveaus in de nachtperiode zoals gesteld in het Besluit tot maximaal 65 dB(A). Dit gelet op het feit dat de geluidsnormen geldend in woningen worden gerespecteerd, er binnen alle redelijkheid geen maatregelen meer mogelijk zijn waarmee wel aan de voorschriften geldend op gevels van woningen kan worden voldaan en de overschrijding veroorzaakt wordt door de losactiviteiten in de nachtperiode (2 autos) waarbij deze activiteiten noodzakelijk zijn voor een effectieve bedrijfsvoering. Deze activiteiten kunnen niet naar de dag- of avondperiode worden verplaatst.

Inzagetermijn: donderdag 27 januari 2005 tot donderdag 10 maart 2005.

Beroepstermijn: van vrijdag 28 januari 2005 tot vrijdag 11 maart 2005 kan beroep worden ingesteld.

Wie kan beroep instellen:

a. degenen, die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
b. de adviseurs, die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit; c. degenen, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen, die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
d. belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Beroepschrift: sturen aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Voorlopige voorziening: aanvragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt dan niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.