Ingezonden persbericht


Persbericht:

XB Networks breidt portfolio uit en wijzigt naam

Almere, 27 januari 2005 ­ XB Networks verstevigt haar concurrentiepositie met een grondige uitbreiding van haar portfolio op het gebied van IT services en gaat samen met zusterbedrijf marviQ verder als XB. Het nieuwe bedrijf is heel duidelijk gepositioneerd als een aanbieder van volledige ICT-dienstverlening.

De portfolio van Managed Services wordt uitgebreid met de groep IT Services waarin de diensten applicatieontwikkeling, -hosting en -beheer van marviQ worden ondergebracht. Samen met de groepen Netwerk Services en Security Services is XB nu in staat om een volledige ICT- dienstverlening te bieden. De diensten op het gebied van netwerk- en systeembeveiliging werden nog zeer recent uitgebreid in samenwerking met Cisco. Onder Netwerk Services vallen ook de Voice over IP diensten die XB al ruim twee jaar levert.

Het nieuwe logo en de uitbreiding van de portfolio zijn een verdere invulling van de al eerder gekozen strategie om klanten beter en sneller van dienst te zijn en een completer pakket van diensten te kunnen bieden. Pieter Zuijdgeest en Erik van Laar vormen samen de hoofddirectie van het bedrijf. Erik van Laar is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van het Managed Services bedrijf.

Erik van Laar: "XB loopt al 10 jaar voorop als het gaat om het toepassen van nieuwe technologie voor klantgerichte dienstverlening. Dat heeft onder meer geresulteerd in het huidige MPLS core-netwerk, dat als één van de eerste in zijn soort 'class of service' kon bieden en Voice over IP ondersteunde. Beheer van het netwerk en met name ook de beveiliging blijven belangrijke aandachtsgebieden. Klanten vragen ons in toenemende mate om diensten die hen de taken rondom applicaties en telefonie zoveel mogelijk uit handen nemen. Wij willen daar zo goed mogelijk in blijven voorzien. De investering in tijd en geld om zelf technologie in beheer te nemen en door te ontwikkelen is hoog. Onze klanten kunnen hun ICT-kosten aanzienlijk verlagen en hun risico's verkleinen door basisdiensten aan XB uit te besteden."

Over XB
XB is leverancier van facilitaire ICT-diensten voor de zakelijke markt. De portfolio van diensten omvat ontwerp, implementatie en beheer van applicaties, bedrijfsnetwerken en telefonie. XB helpt haar klanten om de kosten van ICT te verlagen, de risico's te verkleinen en het invoeren van nieuwe technologie te vereenvoudigen. Dankzij de diensten van XB hoeven bedrijven investeringen in geavanceerde technologie niet zelf te doen en kunnen zij ondersteunende taken overdragen. Daardoor kunnen zij zich (weer) richten op het gebruik van ICT-oplossingen in plaats van het onderhouden en beheren daarvan. De diensten van XB zijn compleet, waardevast (schaalbaar) en modulair opgebouwd (flexibel). Alle diensten worden volledig beheerd geleverd met een prestatieverplichting. Deze is vastgelegd in Service Level Agreements, zodat de klant weet wat er verwacht kan worden.

www.xb.nl

Contact:
Steijger.communications BV
Cees Steijger
T. 036-523 5330
F. 036-523 5331
E. cees@steijger.com

//Einde bericht