1e persbericht van donderdag 27 januari 2005

Eindhoven 27-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen bieden politie spullen aan

Twee mannen zijn aangehouden nadat zij politiemensen in burger, vermoedelijk, gestolen spullen aanboden.

* Op de Dommelstraat werd woensdag om 20.55 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij vroeg op het Stationsplein een politieman in burger of die dvds wilde kopen. De man had een plastic tas met dvds bij zich. De Eindhovenaar kon zich niet legitimeren en werd aangehouden. De man was met een snorfiets en had gedronken. Hij blies bijna 1,8 promille. Zijn rijbewijs wordt ingenomen. De snorfiets waar hij op reed bleek te zijn gestolen. Naar de herkomst van de dvds wordt nog een onderzoek gedaan. De man is ingesloten.

* Een 24-jarige man zonder vaste woonplaats werd donderdag om 6.40 uur op de Demer aangehouden. Hij vroeg twee politiemensen, die op weg waren naar hun werk, zijn fiets te kopen. Hij zou de fiets gekregen hebben. Het was een vrij nieuwe fiets. De fiets werd in beslaggenomen en de man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man aangehouden na bedreiging ex

Een 39-jarige man uit Tiel is woensdag om 21.40 uur op de Heggenroosstraat aangehouden. De man had zijn 39-jarige ex-vrouw, die in Eindhoven woont, verbaal met de dood bedreigd. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bekeuringen bij bouw loopbrug

Woensdag zijn bij de geslotenverklaring van de Boschdijktunnel elf automobilisten bekeurd omdat ze over de busbaan reden en het verbod om door de tunnel te rijden negeerden. De Boschdijktunnel is gesloten omdat tussen de Piazza en de toekomstige Mediamarkt een loopbrug wordt gemaakt. Bussen van het openbaar vervoer mogen wel door de Boschdijktunnel.

Helmond: Verkeerscontrole

Bij verkeerscontroles op verschillende plaatsen in het centrum van Helmond zijn 32 bekeuringen uitgeschreven. 14 omdat de verlichting niet in orde was, 1 voor niet handsfree bellen, 8 voor foutparkeren, 6 voor het niet dragen van de gordel, 2 voor onverzekerd rijden en 1 voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Best: Gsm-dief aangehouden

Op de Nazarethstraat is woensdag om 17.45 uur een 21-jarige Amsterdammer aangehouden. De man had even daarvoor op de Molenstraat de gsm van een 15-jarige Bestse jongen afgepakt. Hij vroeg of hij even mocht bellen en griste de telefoon uit de hand van de jongen. Hij liep hard weg met de buit. De jongen ging naar het politiebureau en de politiemensen gingen met hen op zoek naar de dief. Op de Nazarethstraat zagen ze hem en hielden hem aan. Hij is de cel ingegaan.

Oirschot / Best: Verlichtingscontrole

Donderdagmorgen zijn bij verlichtingscontroles in Oirschot en Best elf bekeuringen uitgeschreven omdat de verlichting van het voertuig niet in orde was.

Leende: Inbraak

Woensdag tussen 9.00 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Breedvennen. Er is een ruit vernield en uit de woning verdwenen sieraden.

Veldhoven: Vier aanhoudingen in hennepkwekerij en -knipperij

In een woning aan de Hilverberg is woensdagmiddag een hennepkwekerij en knipperij ontdekt. In de woning zijn de vier aanwezigen aangehouden. Het zijn drie Eindhovenaren van 31 (2x) en 37 jaar oud en een 33-jarige Rotterdammer. Zij waren bezig met het knippen van hennep en het verzorgen van de kwekerij. Deze kwekerij was op de zolder. Er stonden 314 planten. Op de eerste etage was de hennepdrogerij en daar werd ook geknipt. Op de droogrekken lagen 8,8 kilo henneptoppen. Bijna 50 kilo planten moesten nog geknipt worden. Zowel de planten, toppen als alle apparatuur zijn in beslaggenomen. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De energieleverancier is in kennisgesteld. De verdachten konden na verhoor naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.