Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 27 januari

* VROUW DOOR MISDRIJF OM HET LEVEN GEBRACHT

ROTTERDAM - Een 23-jarige bewoonster van de Utenhagestraat is woensdagmiddag omstreeks kwart voor vijf levenloos in haar woning aangetroffen. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat de vrouw door geweld om het leven is gekomen. De toedracht van het misdrijf ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in om de verdachte van dit misdrijf te achterhalen en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Zuid via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.


* OVERVAL OP TANKSTATION
RIDDERKERK - Een gewapende man overviel woensdagavond rond kwart voor acht een tankstation aan de Benedenrijweg. De overvaller kwam per fiets, bedreigde een klant en een personeelslid met een vuurwapen, waarna hij een greep uit de kassa nam. Vervolgens ging de overvaller er op de fiets vandoor. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* CONTROLE WOONWAGENCENTRUM; MEER DAN ACHTHONDERD HENNEPPLANTEN IN

BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield samen met personeel van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Rijksbelastingen, Eneco en Bouw en Woningtoezicht een controle op een woonwagencentrum aan de Albatroslaan. In totaal werden twaalf woonwagens gecontroleerd, waarbij een hennepkwekerij werd aangetroffen. In totaal werden 865 hennepplanten in beslag genomen, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur. De 30-jarige eigenaresse werd op grond van de Opiumwet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Eneco-personeel constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af.


* MAN LOOPT GEBROKEN NEUS OP NA POGING BEROVING

ROTTERDAM - Een 37-jarige man uit Rotterdam is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt na een poging beroving op de Messhertstraat. De Rotterdammer liep over straat toen hij door een nog onbekende man werd benaderd. De man eiste zijn geld en probeerde de zakken van de Rotterdammer te doorzoeken. Toen de 37-jarige man zich verzette kreeg hij enkele klappen in zijn gezicht. Hierbij liep het slachtoffer een gebroken neus op. Hij werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van het district West stelt een nader Uitgave woensdag 26 januari

* PREVENTIEF FOUILLEER ACTIE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord - Ridderster heeft dinsdagmiddag op de Groene Hilledijk, Beijerlandselaan, Zuid-Polderstraat, Slaghekstraat en Slaghekplein een actie Preventief fouilleren gehouden. In de avonduren werd een zelfde actie gehouden op de Overijselsestraat, Polderlaan en Zuidpolderstraat. In totaal werden 133 personen gefouilleerd. Tevens werden 13 voertuigen gecontroleerd. Vijf mensen kregen een bekeuring voor diverse verkeersovertredingen. Vier messen werden in beslag genomen.